Forleng sommeren

Stemningsfull belysning utendørs vil være til glede både for de som oppholder seg ute, og inne.

Våren er her, alle fall på kalenderen og vi begynner å drømme oss bort til sene, lyse sommerkvelder. Sommeren her til lands er lys, men dessverre litt kort. Vi har samlet noen tips for hvordan du kan få, og beholde den lune, gode sommerfølelsen litt lenger. Husk også at et godt planlagt uteområde kan være med på å øke verdien av din bolig betraktelig. Det er ofte ikke så mye som skal til for å få dette til. Her er noen tips til deg.

Belysning

Stemningsfull belysning utendørs vil være til glede både for de som oppholder seg ute, og inne. Riktig belysning vil gi en god atmosfære, men unngå for sterkt lys. En dimmer vil være en god investering da du kan tilpasse lyset etter årstid. Man må også definere om lyset skal være et hovedlys, fremheve detaljer, eller om det skal lyse opp mindre steder som et blomsterbed, en sti, en bekk etc. LED- lys vil være det perfekte valg til dette. Ikke bare er det strømbesparende, LED- lys er framtiden! Det er ikke lenger slikt at LED- lys må være hardt og kaldt. De første LED- lampene på markedet gav et blått lys, men i dag kan en få LED- lamper i alle lysfarger! Se etter en LED-pære med varmt lys dersom du skal lyssette en lun krok eller terrasse. Skal du ha vanlig utebelysning anbefales en noe kaldere farge enn man ville valgt inne. Hvis du for eksempel har hvitt hus, kan dette se gulaktig ut dersom du velger varmhvit. Ca. 3.000 k + er å anbefale her.

Lyslenker

De siste årene har det også blitt populært med lyslenker. Mange bruker disse lysslyngene som et blikkfang, mer enn å belyse noe og de spenner seg fra et naturlig og behagelig gult lys, til de mer fargesprakende alternativene. Vår og sommer er en tid man gjerne samler venner og familie til lange kvelder utendørs, da vil disse lysslyngene bidra til en god atmosfære. I tillegg kan de sette et fint preg, og et tema på festen. Lyslenkene finnes i utallige varianter og prisklasser. Bruken bør naturlig nok vurderes ut ifra kvaliteten.

Terrassevarmer

Terrassevarmere har blitt mer og mer vanlig her til lands og de varmer godt. Har du en markise eller levegg i tillegg slik at du sitter i ly, og gjerne et pledd eller to. Ja da kan sommeren fint forlenges både en og to måneder.

Det finnes forskjellige typer terrassevarmere, i all hovedsak kan de deles inn i 2 kategorier; gass og elektrisk.

Fordelen med en gassvarmer er at den ikke er avhengig av et strømuttak for å virke og den varmer godt området rundt seg. Det som taler mot en gassvarmer er at den blir stor og tung, og at den kan bli relativt dyr i drift ved hyppig skifte av gassflasker.

Fellesnevneren for de elektriske terrassevarmerne er at de produserer infrarød strålevarme. I teorien varmer en infrarød terrassevarmer opp objektet som skal varmes- som deg, og ikke luften rundt.