Litt om LED du kanskje ikke viste

Kan man montere LED-Striper selv?

JA, men kan montere LEDstriper selv. MEN, man har ikke lov til å tilkoble 230V. Men er det medfølgende stikk, så er det ikke noe problem. For optimal belysning og synlighet anbefales det å montere LED-strips under overskap på kjøkkenet eller under hyller i stuen. Dette gir en behagelig indirekte belysning som er både funksjonell og estetisk tiltalende. Montering under kjøkkenskap lyser opp arbeidsbenken effektivt, mens montering under hyller gir en elegant belysningseffekt.

 
Hvor lenge varer en LED stripe?
 
Hvor ofte du bruker dem og mange flere! Omtrent levetiden til LED stripelys er 20 000 til 50 000 timer
 
 
Hva er Rgbw?
 
RGB: Multifarget LED-lys med fargene rød, grønn og blå som sammen gir 16 millioner fargenyanser. RGBW: Tilsvarer RGB, men kan også gi rent hvitt lys i fargetemperatur 2700K, 3000K eller 4000K. Skap fargerike og kreative installasjoner og samtidig ha muligheten til å velge hvitt nøytralt lys.
 
 
Kan LED striper dimmes?
 
Flimmerfri dimming som dimmer lyset lavere ned enn noensinne
For å oppnå en trinnløs og flimmerfri dimming av LED striper så er man avhengig av kontrollutrustning av høy kvalitet. Dette gjelder drivere, dimmere, sendere og mottakere i trådløse systemer, kontrollere, programvare for App'er etc.
 
 
Hvorfor blir LED-pærer varme?
 
Mange tror fortsatt at LED ikke avgir varme, men dette er feil. Det blir ikke like varmt som glødepærer eller halogen, men varmen må ledes bort om dioden skal få optimal levetid. Ettersom lyspæren har minimal kontaktflate med lampen, vil varmen forbli i godset til pæren
 
 
Hvorfor blinker min LED lyskjede?
 
Den vanligste årsaken til at LED-pæren din blinker, skyldes krypstrøm. Dette betyr at en liten smule strøm kryper i ledningene til LED-pæren din, selv om den er slått av. I dag er LED-pæren nemlig så effektiv at den vil prøve å slå på seg selv, ved selv svake strømmer
 
Blir LED lysrør forbudt?
 
Forbudet mot produksjon og import av lysrørene trer i kraft februar/august 2023
 
 
Er det lov å bytte spotter selv?
 
Kan du installere spotter selv? Du kan gjøre noe av jobben selv, men det er enkelte deler en elektriker må ta seg av. Om du planlegger å gjøre noe av jobben selv er det viktig at du avtaler dette med elektrikeren.
 
 
Kan man bruke LED-lysrør i gamle armaturer?
 
Det selges LED lysrør beregnet for å sette direkte inn i armaturer uten å gjøre noen endring på selve armaturen. Det eneste du gjør er å benytte medfølgende "tennere" til LED rørene som enten er en lask eller sikring. Dette er eksempelvis armaturer med magnetisk balast og du får da denne balasten i serie med LED røret.