Ny Komfyrvakt ifra CTMlyng

Siden 2011 har komfyrvakt vært påbudt i nye elektriske anlegg og anlegg som blir rehabilitert/fornyet, og det er ingen tvil om at komfyrvaktens funksjon bidrar til økt sikkerhet i norske boliger. Det henger sammen med at den kutter strømmen til platetoppen dersom temperaturen blir så høy at det kan være brannfarlig. På den måten forhindres tørrkoking som kan føre til at det begynner å brenne. Bare i 2020 måtte brann- og redningsvesenet rykke ut til over 1600 branntilløp på komfyrer, og de fleste av dem var relatert til tørrkoking.

Likevel er det fremdeles mange som ikke har installert dette viktige sikkerhetsutstyret på kjøkkenet sitt. Den viktigste årsaken til det er sannsynligvis at kravet som kom i 2011, ikke har tilbakevirkende kraft. På kjøkken der det ikke er gjort større endringer i det elektriske anlegget etter 2011, er med andre ord ikke pålagt å ha komfyrvakt. Dermed må boligeieren selv ta et aktivt valg om å skaffe seg en, og det er det åpenbart mange som ikke har gjort.

Ny sensor er vesentlig mindre

Estetiske elementer spiller trolig også inn i vurderingen til alle dem som kan velge om de vil ha komfyrvakt eller ikke. Kjøkkenet har tross alt blitt midtpunktet i mange hjem og det legges både mye tid og penger i å skape det perfekte kjøkken. Da synes mange ganske enkelt at det ikke er spesielt pent å måtte montere en sensor til komfyrvakten, særlig hvis sensoren må monteres på veggen over platetoppen. Det er det absolutt mulig å ha forståelse for, og det er en av grunnene til at CTM Lyng har jobbet en stund med å lage en minimalistisk og nett komfyrvakt-sensor.

Den nye sensoren heter mKomfy Wally, og er designet som en ny og mindre erstatning for bestselgende komfyrvakt mKomfy 25R. Det viktigste grepet vi har tatt med Wally, er at den drives av 2 stk. CR2450-batterier. 1.8-sensoren drives på sin side 3 stk. AAA-batterier. Ved å bruke mindre batterier har vi faktisk klart å halvere størrelsen på Wally sammenliknet med 25R. Den er drøyt 80 mm bred, 21 mm høy og 34 mm dyp. Den kan dessuten leveres i flere farger for at den skal passe best mulig inn på alle typer kjøkken.

Størrelsen går ikke på kompromiss med sikkerheten

Selv om det har vært viktig å lage sensoren til komfyrvakten så liten som mulig, er det viktig at størrelsen ikke går på kompromiss med verken sikkerhet eller brukervennlighet. Wally står derfor ikke tilbake for noen av våre andre sensorer på disse punktene. Den bruker blant annet den samme linsen som 1.8-sensoren og vi kan garantere at den gir like god sikkerhet mot at komfyrbranner skal oppstå.

 

Den er selvsagt også like monteringsvennlig som andre sensorer og produkter fra CTM Lyng.