Lykkes med Julelys, Tips og Triks

1. Start i det små.
Hvis du er en nybegynner i julelys, begynn med bare to eller tre ting, for eksempel trær eller busker, for å tjene som fokuspunkter. Legg til nye områder hvert år.

2. Bruk rett belysning.
Bruk kun lys med UL-merket (Underwriters Laboratories), og vær sikker på at du bruker lys designet spesielt for utendørs bruk.

3. Kjenn lysene dine.
Når det kommer til Julelys, er det en type tilgjengelig for hver krok og krok i huset og hagen. Enten du vil ha blinkende LEDstripe som skisserer vinduer eller 230V lys som dekker busker, vil kunnskap om Julelys hjelpe deg med å få mest mulig igjen for pengene.

4. Se etter utbrente lys.
Test lysstrenger og bytt ut utbrente lys før du setter desse opp. Utbrente lys tapper strøm fra hele lysstrengen, og de andre pærene vil bli svakere.

5. Ut med det gamle, inn med det nye.
Unngå gammeldagse spiker, stifter, skruer eller kroker når du monterer lysene. Elektrisk tape er et raskt og enkelt alternativ -- det vil ikke ødelegge underlaget ditt, og det er et godt verktøy for å beskytte elektriske tilkoblinger. Klips, for eksempel shingel- eller brystningsklips, holder lys til overflater ved å bruke enkelt, trygt trykk.

6. Bruk en solid stige.
Få en hjelper for å holde deg stødig mens du henger lys på et veldig høyt tre - du vil være trygg og du vil lett kunne nå grenene. Fest lys til grener med treklemmer eller strips.

7. Arbeid deg oppover.
For å feste stammer av løvtrær, start ved basen og vikle lysene rundt i en spiral. Hvis du vil lyse opp en helårs plante/tre, kan du imidlertid begynne på toppen og sikksakk lys gjennom midten av treet, og bli bredere med treets form.

8. Vurder plasseringen.
Hvis din helårsgrønne plante bare kan sees av forbipasserende fra forsiden, spar lys og arbeid ved kun å dekorere trefronten.

9. Legg til en dimensjon.
Vurder jord- og stakebelysning for ekstra julestemning. Flerfargede lys fungerer godt for å skissere stier og oppkjørsler.

10. Unngå overbelastning av sterkt lys.
Ferielys kan være blendende og morsomme, men vær forsiktig så du ikke overbelaster omgivelsen dine. Inkluder ikke mer enn 1400 watt på en krets. Hvis andre lys i huset dimmes når du slår på julelysene, er kretsen din overbelastet.

11. Se deg rundt etter ekstra glans.
Finn lysende inspirasjon på uventede steder. Kanskje et fuglebad eller en dekorativ verandasøyler ville se pen ut med litt ekstra lys. For vanskelig tilgjengelige steder, eller andre steder du ikke ønsker å bruke strøm, prøv batteridrevne minilys. på LED

12, Ring inn proffene. DVS LEDonline.no
Hvis du ikke har takerfaring, begrenser du lysene til takskjegget, gavler og kanten på taket. Hold lys og ledninger unna metall. Vær på vakt for overopphetede ledninger, aluminiumsrenner og innredning av jern. Ønsker du flere lys på selve taket, ring et profesjonelt belysningsfirma. Ønsker du hjelp til å henge opp julelysene, så finnes det mange vaktmester firma som utfører slike oppdrag. 

 

lykke til og god jule (lys)