MTC4 – Ny økotermostat

MTC4 – Ny økotermostat med flere sparefunksjoner

Den nye Microtemp urtermostaten fra Micro Matic har enda flere sparefunksjoner og etterlater mindre miljøavtrykk

Den nye 2-polte 16A økotermostaten MTC4 fra Micro Matic er utstyrt med enda flere innebygde sparefunksjoner som hjelper kunden med å spare strøm. Den har også redusert klimaavtrykk, og er like enkel som de forrige modellene å montere.

– Vi hadde rekordlav reklamasjonsrate på MTC3, og forventer minst like høy tilfredshet på denne, sier Aleksander Ødegård, leder for produktavdelingen i Micro Matic Norge.

Enda mer strømsparing

Den nye Microtemp «alt-i-ett»-termostaten har flere nyttige sparefunksjoner som enkelt kan stilles inn og justeres etter kundens behov.

– Her har vi lagt til enda flere sparefunksjoner som programmerbar ukeplan med dag- og nattsenking, samt åpen vindu-funksjon som reagerer på brå temperaturfall og hjelper kunden med å ikke sløse strøm, sier Ødegård.

Termostaten har også lære-funksjon, innebygget regulatorfunksjon og inngang for eksternt styresignal som tillater fjernstyring ved hjelp av SMS-boks eller eksternt hovedur. En annen stor fordel er at den har dobbelt følersystem, slik at den også kan benyttes i boliger med sensitivt gulvbelegg.

– Ettersom den ivaretar temperaturen både i rom og gulv, trenger man ikke bekymre seg for at for eksempel tregulv blir for varmt og sprekker opp. Denne termostaten kan brukes på alle gulv med elektrisk oppvarming, sier Ødegård.

Aleksander i Micro matic
ALEKSANDER ØDEGÅRD: Produktleder i Micro Matic anbefaler MTC4 til alle typer gulv med elektrisk oppvarming.

Redusert klimaavtrykk

Ved hjelp av sparefunksjonene kan brukeren spare opptil 25 % av strømforbruket som går til oppvarming, noe som også er positivt for miljøet. Termostaten er produsert i Skandinavia og er konstruert for å tilfredsstille strenge kvalitetskrav og ha lang teknisk levetid. I tillegg har Micro Matic gjort ytterligere tiltak for å redusere produktets klimaavtrykk.

– MTC4 kommer i helt ny emballasje, og vi har gjort endringer på design og materialer. Nå leveres produktet i FSC-sertifisert papp uten plastvindu, sier Ødegård.

I tillegg er rammen på fargede varianter fjernet for å redusere mengden plastavfall.

– Vi så at mange ikke benytter rammen fordi man allerede har valgt annen type designrammer og flere steder benytter flerhullsrammer. Dermed går den ofte i søpla, noe som innebærer både sløsing med materialer og unødvendige kostnader ved lakkering. Denne termostaten både tilfredsstiller og overgår det nye direktivet for økodesign som skal implementeres, sier han.

En hvit og en svart termostat med temperaturen 22,5 i displayet.
UTEN RAMME: For å spare miljøet kommer nå alle variantene, unntatt den hvite, uten ramme.

Samme enkle montering som MTC3

MTC4 er tilgjengelig i fargene hvit RAL9010 glanset (komplett) og svart matt (uten ramme), samt tilbehørsdeksler i aluminium og svart matt. Den er som alle Microtemp termostater produsert av selvslukkende halogenfri plast som reduserer faren for at eventuell varmgang utvikler seg til branntilløp.

Termostaten bygger kun 20 mm, har svært gode elevatorklemmer og er like enkel å sette opp som de tidligere modellene. Den benytter medfølgende 3 meter 12kOhm NTC gulvføler, og er beregnet for montering i standard veggboks eller på veggkappe av typen MTC-VH.

– MTC4 bygger på samme konstruksjon som MTC3, og dermed den samme velkjente enkle monteringen. Det er lik innfesting og front. Hvis man skal pusse opp og har deksler fra MTC3 liggende, kan man benytte disse i stedet for å bytte til helt nye, sier Ødegård.

Husk å bruke en autorisert elektrikker når du får desse montert

artikkel levert av våre distributør, Onninen