Ny Elbil?

Dette er viktig å tenke på ved installering av Ny elbil lader

Elbillader privat

 

Dette må du tenke på når du installerer:

 

1) Du må ha en egen kurs hvor du lader elbilen din. Kursen må være utstyrt med jordfeilbryter og bilen må være beskyttet av et overspenningsvern.

2) Tenk over hvor du skal plassere laderen slik at den er lett tilgjengelig, og hvor lang avstand det er til sikringsboksen. Ladekabelen trenger også plass. Rådfør deg med en elektriker slik at overraskelser ikke dukker opp.

3) Husk at en elbillader må alltid installeres av en sertifisert elektriker. Det er ikke lovlig å gjøre dette selv.

 

Elbilladere i borettslag, sameier eller næring

Dette må du tenke på når du installerer:

1) Når flere elbiler skal lades samtidig er det viktig å ha et system som fordeler strømmen mellom de ulike elbilladerne. La en elektriker sjekke om det er nok strøm i området og at det elektriske anlegget ikke blir overbelastet.

2) Ladeboksene må installeres av en sertifisert elektriker. 

 

Smarte lader eller ikke?

Så hvilke lader skal man velge. Det finnes veldig mange gode ladere som gjør jobben, nemelig å lade din elbil. Det finnes smarte ladere som kan "snakke" med foreksempel din strømleverandør og kun lade når strømmen er billiges, og det finnes "dumme" ladere som bare lader. Dem fleste nye elbiler idag er som regel utstyrt med en App som gjør at du kan lage en ukeplan på når du skal lade. Og da vil du kunne nermest lade når det er billigest uansett. Og i dem fleste tilfeller så vil dette fungere helt topp. Når du foreksempel bor slik til at du kan bli utsatt for "sniklading" som når du foreksempel er bortreist eller noe slik. Da kan en slik mer Smart lader være det du er ute etter. Her kan du eventuelt slå av laderen i appen eller bruke slik RFID brikke for å starte ladingen. 

Uannsett hvilken lader du ønsker så har vi den.