Plassering av downlight, hva er rett og hva er feil?

Som vi vet er innfelte Downlights en moderne og lite påtrengende måte å belyse hjemmet ditt på. Hvis du er fan av rene linjer og en enkel belysning, er dette problemfrie, plassbesparende alternativet et godt valg. Velplasserte innfelte downlights er utmerket for generell omgivelsesbelysning så vel som for mer fokusert arbeidsbelysning.

Ønsker du å kjøpe innfelte downlights?

Her er noen ting å vurdere ...
Noen "prep" spørsmål:
Før du av gjør om antall downlights og deres posisjonering, må du spørre deg selv følgende:

Hvor stort er rommet?
Hvor høyt er taket?
Er det ett rom eller en åpen planløsning?
Hvordan vil du bruke rommet?
Er det noen områder i rommet som krever spesiell fokus?


Med denne informasjonen kan du følge noen enkle forbredelser:

1, hvor mange downlights trenger jeg?
Den generelle konsensus for å velge antall downlights som kreves er som følger:

Trinn 1 - Mål kvadratet av rommet ved å multiplisere bredden med dybden.
Trinn 2 - Multipliser dette kvadratmeteret med 1,5. Dette vil gi deg en retningslinje for den totale effekten som kreves for å lyse opp rommet. Som et eksempel, hvis kjøkkenet ditt er 4,8meter x 5,1meter, er det totale kvadratmeteret 22.9. Multipliser dette tallet med 5, og den totale wattforbruket for å lyse opp i rommet ditt vil være ca 114W. dette er i et rom der du vil ha mye lys, forex kjøkken/bad, i en stue vil du kanskje bare gange med 4. 
Trinn 3 - Velg pæren og effekten du vil bruke. Del den totale wattallet som tidligere er beregnet, 114W (LED W)i vårt eksempel, med lyspæreeffekten du har tenkt å bruke, og dette vil gi deg antall nødvendige lyspunker.
Vær oppmerksom på at dette er en grov guide, og en erfaren elektriker bør kunne gi deg ytterligere retningslinjer når du er ferdig med installasjonen. Utformingen av belysningen din kan også variere i forhold til dine personlige preferanser og tonen du vil skape i rommet.

Hvis rommet ditt er åpent, kan du dele hvert område opp i 'separate' mellomrom for å gjøre beregningene. Hvis du velger LED-downlights, sjekk på emballasjen for tilsvarende wattstyrke.

Plassering

2, takhøyde
Lys fra innfelt montering kastes i nedadgående retning i form av en kjegle. Lyskeglene krysser vanligvis minst ca 75cm fra gulvet. Fra et høyere tak vil lyset krysse seg på et høyere nivå, slik at du ikke trenger mer downlights, bare en bredere lysstråle.

3, avstand
Plasser de innfelte downlights omtrent 2 meter fra kanten av veggene dine på taket som utgangspunkt. Prøv å unngå å skape skygger. Plasser deretter downlights jevnt over rommet for et balansert utseende. Som en tommelfingerregel foreslår vi at du deler takhøyden med 2 for å gi deg den nødvendige plassen mellom hver downlight. For eksempel hvis taket er 2,2meter høyt, så plasser lysene 1,1Pla meter fra hverandre. Igjen, dette er bare en retningslinje, og du vil få en følelse av hva som fungerer best i ditt individuelle rom.

4, dimming
Å velge downlights som kan dempes er alltid et smart trekk. Du kan da leke med lyset for å sette stemningen. Hvis du har en åpen planløsning, kan du bruke dimmerbrytere til å kontrollere de forskjellige sonene for å gi ekstra fleksibilitet.

5, oppgavebelysning
For fokusert arbeidsbelysning, for eksempel over et kjøkken arbeidsflate der matlaging foregår, bruk et downlight med en smalere strålevinkel. Du kan blande og matche dine strålevinkler for omgivelses- og oppgavebelysning.

Hvis du bruker downlights i et område der de kan komme i kontakt med vann, ikke glem å velge et IP-klassifisert alternativ.

Vi håper denne artikkelen vil gi deg noen nyttige tips for plassering av downlights. Romets form, stil og finish, og om du vil ha et kaldhvitt eller et varmt hvitt lys, må du også ta med når du velger