COB 230V LEDstripe Dimbar

SKU
32015540

230V LEDstrip er Praktisk da man kan ha veldig lange lengder. Denne typen kan ha opptil 50meter i en lengde. COB ledstriper er samenhengende LEDchip. så man ikke får avstad imellom led diodene. Dette blir veldig pent som inndirekte belysning oppe ved tak eller i gangområder. ute eller inne. 

Teknisk beskrivelse

• Fargetemperatur: 2700K. 
• Effekt: 10W pr meter
• Tåler vannsprut, IP54 ute elle inne

• Mål: 12mm bred, 9mm tykk

Overgang mellom ledstripe og likeretter vil alltid kunne være et punkt der fuktighet kan trekke inn og på endene, så skal LedStripen brukes utendørs så må det legge krympestrømpe over disse punkene for å få dem tette. Blir ikke dette gjort, bortfaller garanti.

likeretter må i overgang ledtripe monteres nedover Kan dimmes med Faseavsnitts dimmere. Husk at dimeren må være kraftig nok i forhold til antall meter/w. Det er ikke alle dimmere som vil fungere like bra, det bør være en led tilpasset dimmer som SG LEDdim 400, eller ELKO GLE 315 LED

Bruksområde

Passer utmerket til Effektbelysning på kjøkken, stue eller i skap og lignende. Det passer også utmerket til foran garasjeporter, under verandaer. under håndlist på verandaers og rekkverk, For ute og inne bruk. Merk at strømtilkoblingen er IP20 og kan ikke brukes utendørs. Men denne kan klippes og forlenges (må gjøres av elektriker) 

Montering

Kan dimmes med en vanlig vegg dimmer. Dimmer må plasseres imellom kontrollenhet og strømtilførsel. Alternativt plugges denne i en kontakt som allerede går på en dimme krets. Den leveres kuttet på Hel METER, men kan klippes ned en halv meter. 

Et festealternativ er å bruke tek7. eller du kan kjøpe festeklips

Denne aluprofilen kan også brukes  klikk her

husk at det må være minimum 5 cm ifra ledstipern til man eventuelt gjør en vinkel på kabel, det er også anbefalt å legge en krympestrømpe over overgangen ledstripe/likeretter og ender. dette er spesielt viktig når ledstripen brukes utendørs. den må ikke settes i produsjone før den er rullet ut. den må ikke brukes i samenrullet tilstad hverken ute eller inne. da dette kan medføre varmgang i ledstripen.  

Ønsker du forskjellige lengder så bestiller du bare Totalt lengden i meter og det antall Lilerettere/strømtilkoblinger du ønsker (likeretter klikk her) så sender du en mail til Kundeservice@ledonline.no med målene du ønsker å få levert.

LuminuZ
Din vurdering
IP-Grader

Forskrift om elektrisk utstyr

§ 12.Dokumentasjon på at sikkerhetskravene er oppfylt

For alt elektrisk utstyr, unntatt komponenter for innbygging i slikt utstyr, skal det foreligge en samsvarserklæring.

Som grunnlag for samsvarserklæringen skal det foreligge en teknisk dokumentasjon som skal gjøre det mulig å vurdere om utstyret er i samsvar med forskriftene. Dokumentasjonen skal i den grad det er nødvendig for vurderingen, dekke det elektriske utstyrets konstruksjon, produksjon og funksjon.

For stikkontaktmateriell for boliger m.v. skal det foreligge et typeprøvingssertifikat fra en prøveinstitusjon akseptert av sentral tilsynsmyndighet istedenfor den tekniske dokumentasjon i foregående ledd. Slikt materiell skal tilfredsstille sikkerhetskravene i norske normer.

Du kan lese mer på dsb (Direktoratet for samfunnssikkerhet og beredskap) sin sider her.

Vi anbefaler alltid og bruke en autorisert elektrikker bedrift til alt arbeid. 

Hva kan du gjøre selv?

Det er begrenset hva du selv kan gjøre på det elektriske anlegget i din bolig. Her finner du en oversikt over det du har lov til å gjøre selv.

Dette har du lov til å gjøre selv på eget elektrisk anlegg:

 • Skifte deksel på brytere, stikkontakter og koblingsbokser.
 • Montere og skifte varmeovner hvis de har bevegelig ledning og støpsel.
 • Koble til eller skifte topolede støpsler til og med 25 A, med og uten jording.
 • Koble til eller skifte topolede skjøtekontakter og apparatkontakter til og med 16 A, med og uten jording.
 • Koble til og reparere bordlamper, lampetter og lignende med bevegelige ledninger, herunder også ledningsbrytere.
 • Koble til eller skifte ut lamper som henger i takkrok eller lignende, som er koblet til med kroneklemme eller plugg/stikkontakt. Lampene må ikke være en del av den faste installasjonen.

Exempel på hva du ikke har lov å gjøre selv:

 • Montere og tilkoble Downlights
 • Montere nye stikkkontakter som er infelte
 • sette inn nye sikringer i sikrinsskap.
 • legge opp nye skjulte anlegg.
 • sette opp nye el-punkter som er innebygde

Ikke rør varmekablene

Mange tror de kan spare penger på å legge varmekablene selv, for deretter å be en elektriker om å koble det til det elektriske anlegget i huset. Ikke-faglærte har verken lov å legge, montere eller koble til fastmonterte varmekabler. Det er bare fagfolk som kan gjøre dette.

Unngå forsikringssmell

Er ikke arbeidet fagmessig utført, kan du få varmegang, som igjen kan lede til brann. Hvis forsikringsselskapet kan bevise at det har vært ikke-faglærte på ferde, kan forsikringen forkortes. Da risikerer du å ikke få dekket skadene.

Kunder som kjøpte dette produktet, kjøpte også
Vi fant andre produkter du kanskje vil like!