COB 230V LEDstripe Dimbar

SKU
32015540

230V LEDstrip er en praktisk og allsidig løsning for de som ønsker fleksibel belysning over lange lengder. Denne spesifikke typen LEDstrip bruker COB (Chip On Board) teknologi, noe som betyr at LED-diodene er sammenhengende og gir en jevn og kontinuerlig lysstrøm. Dette gjør den ideell for inndirekte belysning ved tak eller i gangområder både utendørs og innendørs.

Teknisk Beskrivelse:

 • Fargetemperatur: LEDstripen har en varm fargetemperatur på 2700K, som gir en behagelig og avslappende atmosfære.

 • Effekt: Med en effekt på 10W per meter gir denne LEDstripen tilstrekkelig lysstyrke for ulike bruksområder.

 • Vannbestandighet: LEDstripen tåler vannsprut med en IP54-klassifisering, noe som gjør den egnet for både utendørs og innendørs bruk.

 • Mål: LEDstripen har kompakte mål med 12mm bredde og 9mm tykkelse, noe som gjør den enkel å integrere i ulike omgivelser.

Viktig Teknisk Informasjon:

 • Overgang og Tettepunkter: Overgangen mellom LEDstrip og likeretter er kritisk for fuktighetssikring. Ved utendørs bruk anbefales det å legge krympestrømpe over disse punktene for å sikre tett beskyttelse. Manglende utførelse av denne prosessen vil føre til tap av garantien.

 • Montering og Dimming: Likeretteren må monteres nedover ved overgangen til LEDstrip, og LEDstripen kan dimmes med faseavsnittsdimmere. Pass på at dimmeren har tilstrekkelig kapasitet i forhold til antall meter og watt. Anbefalte dimmere inkluderer SG LEDdim 400 og ELKO GLE 315 LED.

Bruksområde:

 • Innendørs og Utendørs Bruk: Egner seg perfekt for effektbelysning i kjøkken, stue, skap og lignende innendørsområder. Utendørs kan den brukes foran garasjeporter, under verandaer, og langs håndlister og rekkverk.

 • Strømtilkobling: Strømtilkoblingen er IP20 og skal derfor ikke brukes utendørs. Imidlertid er LEDstripen klippbar og forlengbar (må gjøres av en elektriker), noe som gir deg fleksibilitet i installasjonen.

230V COB LEDstrip gir deg muligheten til å transformere og tilpasse belysningen i dine omgivelser på en enkel måte. Med sin høye kvalitet, vannbestandighet og enkel tilpasning er den en allsidig løsning for å skape den ønskede atmosfæren både inne og ute.

Montering

Kan dimmes med en vanlig vegg dimmer. Dimmer må plasseres imellom kontrollenhet og strømtilførsel. Alternativt plugges denne i en kontakt som allerede går på en dimme krets. Den leveres kuttet på Hel METER, men kan klippes ned en halv meter. 

Et festealternativ er å bruke tek7. eller du kan kjøpe festeklips

Denne aluprofilen kan også brukes  klikk her

husk at det må være minimum 5 cm ifra ledstipern til man eventuelt gjør en vinkel på kabel, det er også anbefalt å legge en krympestrømpe over overgangen ledstripe/likeretter og ender. dette er spesielt viktig når ledstripen brukes utendørs. den må ikke settes i produsjone før den er rullet ut. den må ikke brukes i samenrullet tilstad hverken ute eller inne. da dette kan medføre varmgang i ledstripen.  

Ønsker du forskjellige lengder så bestiller du bare Totalt lengden i meter og det antall Lilerettere/strømtilkoblinger du ønsker (likeretter klikk her) så sender du en mail til Kundeservice@ledonline.no med målene du ønsker å få levert.

LuminuZ
Din vurdering
IP-Grader

Forskrift om elektrisk utstyr

§ 12.Dokumentasjon på at sikkerhetskravene er oppfylt

For alt elektrisk utstyr, unntatt komponenter for innbygging i slikt utstyr, skal det foreligge en samsvarserklæring.

Som grunnlag for samsvarserklæringen skal det foreligge en teknisk dokumentasjon som skal gjøre det mulig å vurdere om utstyret er i samsvar med forskriftene. Dokumentasjonen skal i den grad det er nødvendig for vurderingen, dekke det elektriske utstyrets konstruksjon, produksjon og funksjon.

For stikkontaktmateriell for boliger m.v. skal det foreligge et typeprøvingssertifikat fra en prøveinstitusjon akseptert av sentral tilsynsmyndighet istedenfor den tekniske dokumentasjon i foregående ledd. Slikt materiell skal tilfredsstille sikkerhetskravene i norske normer.

Du kan lese mer på dsb (Direktoratet for samfunnssikkerhet og beredskap) sin sider her.

Vi anbefaler alltid og bruke en autorisert elektrikker bedrift til alt arbeid. 

Hva kan du gjøre selv?

Det er begrenset hva du selv kan gjøre på det elektriske anlegget i din bolig. Her finner du en oversikt over det du har lov til å gjøre selv.

Dette har du lov til å gjøre selv på eget elektrisk anlegg:

 • Skifte deksel på brytere, stikkontakter og koblingsbokser.
 • Montere og skifte varmeovner hvis de har bevegelig ledning og støpsel.
 • Koble til eller skifte topolede støpsler til og med 25 A, med og uten jording.
 • Koble til eller skifte topolede skjøtekontakter og apparatkontakter til og med 16 A, med og uten jording.
 • Koble til og reparere bordlamper, lampetter og lignende med bevegelige ledninger, herunder også ledningsbrytere.
 • Koble til eller skifte ut lamper som henger i takkrok eller lignende, som er koblet til med kroneklemme eller plugg/stikkontakt. Lampene må ikke være en del av den faste installasjonen.

Exempel på hva du ikke har lov å gjøre selv:

 • Montere og tilkoble Downlights
 • Montere nye stikkkontakter som er infelte
 • sette inn nye sikringer i sikrinsskap.
 • legge opp nye skjulte anlegg.
 • sette opp nye el-punkter som er innebygde

Ikke rør varmekablene

Mange tror de kan spare penger på å legge varmekablene selv, for deretter å be en elektriker om å koble det til det elektriske anlegget i huset. Ikke-faglærte har verken lov å legge, montere eller koble til fastmonterte varmekabler. Det er bare fagfolk som kan gjøre dette.

Unngå forsikringssmell

Er ikke arbeidet fagmessig utført, kan du få varmegang, som igjen kan lede til brann. Hvis forsikringsselskapet kan bevise at det har vært ikke-faglærte på ferde, kan forsikringen forkortes. Da risikerer du å ikke få dekket skadene.

Kunder som kjøpte dette produktet, kjøpte også
Vi fant andre produkter du kanskje vil like!