Warmdim - Dimtowarm

Downlights som lar lyset bli varmere og varmere når man dimmer går under betegnelsen Dimtowarm, elller warmdim. Det finnes også et par andre definisjoner, men desse 2 

er dem mest bruke. Nå finnes det også ledpærer både i gu10, e27, e14 og andre pærer med denne funksjonen. 

Før LED var vi vant til dimming av halogen, hvor lyset endret seg til varmere farge ved dimming. Når LED kom ble det litt overgang til at lyset har samme fargetemperatur når det dimmes nedover. Det gir både fordeler og ulemper. For å gi kunden valget har nå LED også fått versjoner med lik lysfarge som halogen ved dimming så fargen endrer seg fra 3000K til 2000K.


Så når bør man velge DIMWARM og når velger man 2700K konstant farge temperatur?
Det har i lengre tid vært en interiør trend med lyse flater, hvitt -lys grå eller andre populære lyse farger. Ved vanlig 2700K LED vil disse beholde sin originale farge ved dimming, de vil fortsatt være lyse og rene i fargene. Ved bruk av DIMWARM vil de ikke lenger fremstå som original fargen ved dimming, men bli mer gylden (orange) i fargen. Så hvis man ønsker å bevare den opprinnelige fargen ved dimming bør man velge konstant 2700K LED og hvis man ønsker et varmere milø¸ kan man velge DIMWARM. Hytter og kjellerstuer med furupanel og rom med varme farger kan passe godt med DIMWARM som forsterker det varme i fargene.

Bad med lyse fliser og hvitt sanitær utstyr fremstår hvitest og renest med vanlig 2700K LED, og her er ikke dimming det viktigste.
Smak og behag så det er bare å velge!

Ny interiørvennlig teknologi
WarmDim-teknologien gjør at lyset oppfører seg akkurat som vanlige glødelamper når det dimmes ned. Dette løses ved at den delen som produserer selve lyset er delt i to, en som gir vanlig kraftig LED-lys og en som gir en varmere glød. Elektronikken i downlighten eller LED-lyskilden justerer lysopplevelsen etter hvert som du dimmer ned. Resultatet er suveren fargegjengivelse bedre enn Ra-indeks 95, og en lystemperatur/lysstyrke som reguleres med dimmer fra 3000 til 2000K.

Her finner du alle produktene.. KLIKK HER