ELKO Dimmer 1-10V One Sort

SKU
1470884

ELKO One 1-10V dimmer, en avansert løsning for styring av elektronisk forkoblet utstyr med 1-10V styreinngang. Denne dimmeren er laget av fargebestandig materiale i forfriskende renhvit farge (RAL9003), og gir deg muligheten til presis styring av lysstyrken med et reguleringsområde på 1-100 %.

Maksimums- og minimumsnivåene må justeres med alle enheter tilkoblet og anlegget satt i drift for optimal ytelse. Den mekaniske bryteren er galvanisk skilt fra potensiometeret, noe som sikrer pålitelig og nøyaktig styring av lysstyrken.

Ved bruk av større laster anbefales det å bruke kontaktor eller ELKO sitt RS Universalrelé 13A (4543) for å sikre stabilitet og driftssikkerhet.

ELKO One 1-10V dimmer leveres med skruterminaler for enkel tilkobling og passer sømløst inn i standard veggbokser og alle ELKO One kombinasjonsplater. Den leveres uten ramme, men kan fullføres med en enkel ramme etter eget valg, for eksempel ELKO One 1-hulls ramme i renhvit (EKO50000), eller en annen ramme som passer til ditt interiør.

Opplev den avanserte styringen og påliteligheten til ELKO One 1-10V dimmer, og skap den perfekte atmosfæren i ethvert rom med presis og enkel lysstyring.

Nettspenning: AC 230 V, 50 Hz
Belastning: 400 VA ved 1,7 A
Styrestrøm: maks. 20 mA ved 10 V maks. 200 mA ved 1 V min. 0,2 mA
Last type: Kontrollerbare elektroniske forkoblingsenheter for lysrør
Sikring: F6,3AH
Tilkoblingsklemmer: Skruklemmer for maks. 2 x 2,5 mm2 0,5 Nm
Omgivelsestemperatur: +5 °C til +35 °C
Halogenfri.
Kapslingsklasse: IP20.
Farge: Sort
Matt overflate.

Elko
Din vurdering
FargeSort

Forskrift om elektrisk utstyr

§ 12.Dokumentasjon på at sikkerhetskravene er oppfylt

For alt elektrisk utstyr, unntatt komponenter for innbygging i slikt utstyr, skal det foreligge en samsvarserklæring.

Som grunnlag for samsvarserklæringen skal det foreligge en teknisk dokumentasjon som skal gjøre det mulig å vurdere om utstyret er i samsvar med forskriftene. Dokumentasjonen skal i den grad det er nødvendig for vurderingen, dekke det elektriske utstyrets konstruksjon, produksjon og funksjon.

For stikkontaktmateriell for boliger m.v. skal det foreligge et typeprøvingssertifikat fra en prøveinstitusjon akseptert av sentral tilsynsmyndighet istedenfor den tekniske dokumentasjon i foregående ledd. Slikt materiell skal tilfredsstille sikkerhetskravene i norske normer.

Du kan lese mer på dsb (Direktoratet for samfunnssikkerhet og beredskap) sin sider her.

Vi anbefaler alltid og bruke en autorisert elektrikker bedrift til alt arbeid. 

Hva kan du gjøre selv?

Det er begrenset hva du selv kan gjøre på det elektriske anlegget i din bolig. Her finner du en oversikt over det du har lov til å gjøre selv.

Dette har du lov til å gjøre selv på eget elektrisk anlegg:

 • Skifte deksel på brytere, stikkontakter og koblingsbokser.
 • Montere og skifte varmeovner hvis de har bevegelig ledning og støpsel.
 • Koble til eller skifte topolede støpsler til og med 25 A, med og uten jording.
 • Koble til eller skifte topolede skjøtekontakter og apparatkontakter til og med 16 A, med og uten jording.
 • Koble til og reparere bordlamper, lampetter og lignende med bevegelige ledninger, herunder også ledningsbrytere.
 • Koble til eller skifte ut lamper som henger i takkrok eller lignende, som er koblet til med kroneklemme eller plugg/stikkontakt. Lampene må ikke være en del av den faste installasjonen.

Exempel på hva du ikke har lov å gjøre selv:

 • Montere og tilkoble Downlights
 • Montere nye stikkkontakter som er infelte
 • sette inn nye sikringer i sikrinsskap.
 • legge opp nye skjulte anlegg.
 • sette opp nye el-punkter som er innebygde

Ikke rør varmekablene

Mange tror de kan spare penger på å legge varmekablene selv, for deretter å be en elektriker om å koble det til det elektriske anlegget i huset. Ikke-faglærte har verken lov å legge, montere eller koble til fastmonterte varmekabler. Det er bare fagfolk som kan gjøre dette.

Unngå forsikringssmell

Er ikke arbeidet fagmessig utført, kan du få varmegang, som igjen kan lede til brann. Hvis forsikringsselskapet kan bevise at det har vært ikke-faglærte på ferde, kan forsikringen forkortes. Da risikerer du å ikke få dekket skadene.

Vi fant andre produkter du kanskje vil like!