ELKO One Bryter 5 serievender Renhvit

SKU
1470854

ELKO One 2x 1-polet innfelt bryter, en praktisk og allsidig løsning laget av fargebestandig materiale i forfriskende renhvit farge (RAL9003). Denne bryteren er ideell for bruk i områder som stue, kjøkken eller soverom, der du ønsker å styre lyset med en bryter.

Med to separate brytere i samme enhet gir ELKO One 2x 1-polet innfelt bryter muligheten til å kontrollere to uavhengige soner, for eksempel lampe over spisebordet eller vegglamper. Dette gir deg ekstra fleksibilitet og bekvemmelighet i belysningsstyringen.

Bryteren kan monteres påvegg i kombinasjon med en ELKO One påveggskappe. Den leveres med skruterminaler for enkel tilkobling og leveres uten ramme. Hvis du ønsker å fullføre produktet med en enkel ramme, kan du bruke ELKO One 1-hulls ramme i renhvit (EKO50000), eller velge en annen ramme som passer til din interiørstil.

Oppgrader ditt belysningssystem med ELKO One 2x 1-polet innfelt bryter, og nyt den ekstra funksjonaliteten og bekvemmeligheten den bringer til ditt hjem. Med sitt stilige design og pålitelige ytelse, er denne bryteren et ideelt valg for enhver plass hvor du trenger å kontrollere flere lyskilder uavhengig av hverandre.

Skruterminaler
Leveres uten ramme
Innfelt
Hullavstand i festeplate: 60mm
Halogenfri.
2x 1-polet (5 serievender).
16 A. 250V.
Lysrør 10A.
Innbygningsdybde: 11,5mm.
Kapslingsklasse: IP20.
Avmantlingslengde: 8mm
Antall ledere pr. terminal: 2
Maksimalt moment: 0,8Nm
Maksimalt tverrsnitt: 4mm²
Farge: Renhvit RAL 9003
Matt overflate.

Elko
Din vurdering
FargeHvit

Forskrift om elektrisk utstyr

§ 12.Dokumentasjon på at sikkerhetskravene er oppfylt

For alt elektrisk utstyr, unntatt komponenter for innbygging i slikt utstyr, skal det foreligge en samsvarserklæring.

Som grunnlag for samsvarserklæringen skal det foreligge en teknisk dokumentasjon som skal gjøre det mulig å vurdere om utstyret er i samsvar med forskriftene. Dokumentasjonen skal i den grad det er nødvendig for vurderingen, dekke det elektriske utstyrets konstruksjon, produksjon og funksjon.

For stikkontaktmateriell for boliger m.v. skal det foreligge et typeprøvingssertifikat fra en prøveinstitusjon akseptert av sentral tilsynsmyndighet istedenfor den tekniske dokumentasjon i foregående ledd. Slikt materiell skal tilfredsstille sikkerhetskravene i norske normer.

Du kan lese mer på dsb (Direktoratet for samfunnssikkerhet og beredskap) sin sider her.

Vi anbefaler alltid og bruke en autorisert elektrikker bedrift til alt arbeid. 

Hva kan du gjøre selv?

Det er begrenset hva du selv kan gjøre på det elektriske anlegget i din bolig. Her finner du en oversikt over det du har lov til å gjøre selv.

Dette har du lov til å gjøre selv på eget elektrisk anlegg:

 • Skifte deksel på brytere, stikkontakter og koblingsbokser.
 • Montere og skifte varmeovner hvis de har bevegelig ledning og støpsel.
 • Koble til eller skifte topolede støpsler til og med 25 A, med og uten jording.
 • Koble til eller skifte topolede skjøtekontakter og apparatkontakter til og med 16 A, med og uten jording.
 • Koble til og reparere bordlamper, lampetter og lignende med bevegelige ledninger, herunder også ledningsbrytere.
 • Koble til eller skifte ut lamper som henger i takkrok eller lignende, som er koblet til med kroneklemme eller plugg/stikkontakt. Lampene må ikke være en del av den faste installasjonen.

Exempel på hva du ikke har lov å gjøre selv:

 • Montere og tilkoble Downlights
 • Montere nye stikkkontakter som er infelte
 • sette inn nye sikringer i sikrinsskap.
 • legge opp nye skjulte anlegg.
 • sette opp nye el-punkter som er innebygde

Ikke rør varmekablene

Mange tror de kan spare penger på å legge varmekablene selv, for deretter å be en elektriker om å koble det til det elektriske anlegget i huset. Ikke-faglærte har verken lov å legge, montere eller koble til fastmonterte varmekabler. Det er bare fagfolk som kan gjøre dette.

Unngå forsikringssmell

Er ikke arbeidet fagmessig utført, kan du få varmegang, som igjen kan lede til brann. Hvis forsikringsselskapet kan bevise at det har vært ikke-faglærte på ferde, kan forsikringen forkortes. Da risikerer du å ikke få dekket skadene.

Vi fant andre produkter du kanskje vil like!