ELKO Smart Strømsparer Hvit TN

SKU
4540005
På lager

ELKO Smart Strømsparer Hvit TN

 • Smart strømsparepakke
 • Inkl. smarthub, tag og to termostater

ELKO Smart Strømsparer Hvit TN er din nøkkel til en mer energieffektiv og smart bolig. Pakken inneholder alt du trenger for å komme i gang med å spare energi og penger.

Med ENOVA-støtte på opptil 35% (inntil 10 000 kroner) er dette ikke bare en smart investering for lommeboken din, men også for miljøet. SmartHUB er selve hjernen i systemet ditt, og den kommuniserer sømløst med alle de smarte enhetene dine. Den henter inn værdata, strømpriser og mye mer, og gir deg muligheten til å automatisere hjemmet ditt på en intelligent måte.

SmartTermostatene gir deg avansert kontroll over temperaturen i hjemmet ditt, uansett om det er vannbåren varme eller varmekabler. Termostatene forbedrer komforten samtidig som de reduserer energiforbruket. De tilpasser seg rommets behov ved å "lære" av dine preferanser og kan til og med justere temperaturen automatisk basert på strømprisene.

SmartTag installeres i sikringsskapet for å gi deg full oversikt over ditt energiforbruk. Med denne informasjonen fra energisenteret i ELKO Smart-appen kan du ta mer bevisste valg og finjustere automasjonene dine for å spare enda mer.

Alt dette er samlet og enkelt tilgjengelig i ELKO Smart Appen, slik at du har full kontroll over ditt smarte hjem rett fra fingertuppene dine. Med ELKO Smart Strømsparer Hvit TN tar du det første steget mot et mer energieffektivt og bærekraftig hjem.

Inneholder:
1 stk HUB
1 stk TAG
2 stk Termostat

søk enova her

Elko
Din vurdering

Forskrift om elektrisk utstyr

§ 12.Dokumentasjon på at sikkerhetskravene er oppfylt

For alt elektrisk utstyr, unntatt komponenter for innbygging i slikt utstyr, skal det foreligge en samsvarserklæring.

Som grunnlag for samsvarserklæringen skal det foreligge en teknisk dokumentasjon som skal gjøre det mulig å vurdere om utstyret er i samsvar med forskriftene. Dokumentasjonen skal i den grad det er nødvendig for vurderingen, dekke det elektriske utstyrets konstruksjon, produksjon og funksjon.

For stikkontaktmateriell for boliger m.v. skal det foreligge et typeprøvingssertifikat fra en prøveinstitusjon akseptert av sentral tilsynsmyndighet istedenfor den tekniske dokumentasjon i foregående ledd. Slikt materiell skal tilfredsstille sikkerhetskravene i norske normer.

Du kan lese mer på dsb (Direktoratet for samfunnssikkerhet og beredskap) sin sider her.

Vi anbefaler alltid og bruke en autorisert elektrikker bedrift til alt arbeid. 

Hva kan du gjøre selv?

Det er begrenset hva du selv kan gjøre på det elektriske anlegget i din bolig. Her finner du en oversikt over det du har lov til å gjøre selv.

Dette har du lov til å gjøre selv på eget elektrisk anlegg:

 • Skifte deksel på brytere, stikkontakter og koblingsbokser.
 • Montere og skifte varmeovner hvis de har bevegelig ledning og støpsel.
 • Koble til eller skifte topolede støpsler til og med 25 A, med og uten jording.
 • Koble til eller skifte topolede skjøtekontakter og apparatkontakter til og med 16 A, med og uten jording.
 • Koble til og reparere bordlamper, lampetter og lignende med bevegelige ledninger, herunder også ledningsbrytere.
 • Koble til eller skifte ut lamper som henger i takkrok eller lignende, som er koblet til med kroneklemme eller plugg/stikkontakt. Lampene må ikke være en del av den faste installasjonen.

Exempel på hva du ikke har lov å gjøre selv:

 • Montere og tilkoble Downlights
 • Montere nye stikkkontakter som er infelte
 • sette inn nye sikringer i sikrinsskap.
 • legge opp nye skjulte anlegg.
 • sette opp nye el-punkter som er innebygde

Ikke rør varmekablene

Mange tror de kan spare penger på å legge varmekablene selv, for deretter å be en elektriker om å koble det til det elektriske anlegget i huset. Ikke-faglærte har verken lov å legge, montere eller koble til fastmonterte varmekabler. Det er bare fagfolk som kan gjøre dette.

Unngå forsikringssmell

Er ikke arbeidet fagmessig utført, kan du få varmegang, som igjen kan lede til brann. Hvis forsikringsselskapet kan bevise at det har vært ikke-faglærte på ferde, kan forsikringen forkortes. Da risikerer du å ikke få dekket skadene.

Vi fant andre produkter du kanskje vil like!