L887 Enk kap RS16 25mm PH

SKU
1471575
På lager

Enkel RS påveggskappe 25mm. Benyttes der innfelt materiell ønskes ombygget til påvegg. Passende RS ramme bestilles separat.

Den enkle RS påveggskappen med 25 mm dybde er en praktisk løsning designet for situasjoner der det er ønskelig å konvertere innfelt materiell til påvegginstallasjon. Denne kappen gir deg fleksibiliteten til å tilpasse og oppdatere ditt elektriske materiell uten å måtte gjennomføre omfattende konstruksjonsarbeid.

Ved bruk av denne påveggskappen kan du enkelt transformere innfelt materiell til en mer tilgjengelig og synlig plassering. Dette er spesielt nyttig når du ønsker å oppgradere eksisterende elektrisk utstyr eller tilpasse det til endrede behov.

Det er viktig å merke seg at den passende RS rammen må bestilles separat for å fullføre installasjonen. Dette gir deg valgfriheten til å velge en ramme som passer best til din estetiske preferanse og interiørstil.

Med en dybde på 25 mm gir denne påveggskappen tilstrekkelig plass til å huse ulike typer elektrisk materiell og samtidig opprettholde en kompakt profil. Dette gjør det mulig å oppnå en rent estetisk presentasjon selv etter ombyggingen til påvegginstallasjon.

Alt i alt gir den enkle RS påveggskappen en effektiv løsning for å tilpasse eksisterende innfelt materiell til påvegg, og den gir deg muligheten til å oppgradere elektrisk utstyr med minimal innsats og kostnader.

Innvendig høyde 25 mm.
Utvendig høyde 27mm.
Farge: Polarhvit.
Halogenfri

Elko
Din vurdering
FargeHvit

Forskrift om elektrisk utstyr

§ 12.Dokumentasjon på at sikkerhetskravene er oppfylt

For alt elektrisk utstyr, unntatt komponenter for innbygging i slikt utstyr, skal det foreligge en samsvarserklæring.

Som grunnlag for samsvarserklæringen skal det foreligge en teknisk dokumentasjon som skal gjøre det mulig å vurdere om utstyret er i samsvar med forskriftene. Dokumentasjonen skal i den grad det er nødvendig for vurderingen, dekke det elektriske utstyrets konstruksjon, produksjon og funksjon.

For stikkontaktmateriell for boliger m.v. skal det foreligge et typeprøvingssertifikat fra en prøveinstitusjon akseptert av sentral tilsynsmyndighet istedenfor den tekniske dokumentasjon i foregående ledd. Slikt materiell skal tilfredsstille sikkerhetskravene i norske normer.

Du kan lese mer på dsb (Direktoratet for samfunnssikkerhet og beredskap) sin sider her.

Vi anbefaler alltid og bruke en autorisert elektrikker bedrift til alt arbeid. 

Hva kan du gjøre selv?

Det er begrenset hva du selv kan gjøre på det elektriske anlegget i din bolig. Her finner du en oversikt over det du har lov til å gjøre selv.

Dette har du lov til å gjøre selv på eget elektrisk anlegg:

 • Skifte deksel på brytere, stikkontakter og koblingsbokser.
 • Montere og skifte varmeovner hvis de har bevegelig ledning og støpsel.
 • Koble til eller skifte topolede støpsler til og med 25 A, med og uten jording.
 • Koble til eller skifte topolede skjøtekontakter og apparatkontakter til og med 16 A, med og uten jording.
 • Koble til og reparere bordlamper, lampetter og lignende med bevegelige ledninger, herunder også ledningsbrytere.
 • Koble til eller skifte ut lamper som henger i takkrok eller lignende, som er koblet til med kroneklemme eller plugg/stikkontakt. Lampene må ikke være en del av den faste installasjonen.

Exempel på hva du ikke har lov å gjøre selv:

 • Montere og tilkoble Downlights
 • Montere nye stikkkontakter som er infelte
 • sette inn nye sikringer i sikrinsskap.
 • legge opp nye skjulte anlegg.
 • sette opp nye el-punkter som er innebygde

Ikke rør varmekablene

Mange tror de kan spare penger på å legge varmekablene selv, for deretter å be en elektriker om å koble det til det elektriske anlegget i huset. Ikke-faglærte har verken lov å legge, montere eller koble til fastmonterte varmekabler. Det er bare fagfolk som kan gjøre dette.

Unngå forsikringssmell

Er ikke arbeidet fagmessig utført, kan du få varmegang, som igjen kan lede til brann. Hvis forsikringsselskapet kan bevise at det har vært ikke-faglærte på ferde, kan forsikringen forkortes. Da risikerer du å ikke få dekket skadene.

Vi fant andre produkter du kanskje vil like!