Micro Matic Astrodim MM7692 Mi.Control

SKU
1400044
På lager

Astrodim MM7692 Mi.Control

AstroDim BT150 MM7692 Mi.Control 2POL svart matt u/ramme
 • 2-polt astrour med dimming
 • Enkel programmering og justering via Mi.Control-appen
 • Touchbetjening
 • Enkel å montere, enkel å bruke
 • Integrert Bluetooth 4.2

AstroDim BT150 MM7692 Mi.Control er et moderne 2-polt astrour med opptil 150W LED faseavsnitt dimming, 100 minneplasser og 10 års gangreserve. Uret har all den funksjonalitet og kvalitet du forventer fra et Micro Matic astrour. Foruten minnefunksjon og min/maks-verdi kan selvfølgelig lysnivå stilles individuelt for hvert program/hendelse man programmerer. Programmering gjøres via integrert Bluetooth med Mi.Control-appen som er fritt tilgjengelig i App Store og Google Play. Det er mulig å fjernstyre uret innenfor rekkevidde på om lag 10 meter innendørs. MM7692 er tilgjengelig i fargene hvit matt (RAL9010), Exxact hvit matt (RAL9003) og svart matt, hvor Exxact og svart leveres uten ramme for å redusere unødig plastavfall. Uret leveres i ny og miljøforbedret emballasje. Uret monteres i standard veggboks eller direkte på vegg med påveggskappe MTC-VH.

Urets astrofunksjon gjør at man enkelt kan automatisere tenning og slukking av utelyset iht lokale tider for solnedgang og -oppgang. Den innebygde dimmeren gjør at man i tillegg kan justere lysnivået på de ulike hendelsene, og uret kan dimme faseavsnitt LED-laster på opptil 150W (samlet systemeffekt).

APPSTYRING

Den integrerte Bluetoothkommunikasjonen gjør at man enkelt kan programmere fra en eller flere enheter, uten å måtte kjøpe en separat kommunikasjonsmodul. Innstillinger gjøres via appen Mi.Control som er fritt tilgjengelig i App Store og Google Play. Denne appen gir deg også mulighet til å fjernstyre uret innen rekkevidden på om lag ca 10m, slik at programmer enkelt kan midlertidig overstyres om ønskelig. Hver enhet er passordbeskyttet slik at uvedkommende ikke kan tukle med innstillingene. Med appen har man også mulighet til å oppdatere programvaren i uret. 

MILJØHENSYN

I utviklingen av MM7692 så vi på hva vi kunne gjøre for å redusere vårt klimaavtrykk. En av grunnene til at det ble implementert dimmefunksjonalitet er ikke bare for å stille rett lysnivå og bidra til å senke strømforbruket, men også for å kunne bidra til å redusere det voksende problemet med lysforurensing som har stor negativ påvirkning på plante- og dyreliv. Sammen med nattblokkeringsfunksjonen gir dimmeren mulighet til å sette riktig lysmengde i de tidsrommene man behøver lys, mens lyset forøvrig holdes slukket. Videre har vi valgt å levere de fargede variantene av uret uten ramme. Dette fordi de aller fleste vil bli montert i en flerhullsramme eller inngå i andre rammedesign, og vi kan dermed unngå å bidra med unødig plastavfall. Produktemballasjen er også redesignet med hensyn til miljøet. Esken er fri for plast, og i tillegg benytter vi nå 100% resirkulert papp!

MONTERING

Uret bygger bare 20mm inn i veggboksen og er utstyrt med elevatorklemmer slik at det raskt og enkelt kan monteres i standard veggboks eller med påveggkappe type MTC-VH. Ut av esken kan uret slå lys av/på og dimme mellom 5-100%. Resterende funksjonalitet må aktiveres via appen Mi.Control.

Micro Matic
Din vurdering
FargeSort

Forskrift om elektrisk utstyr

§ 12.Dokumentasjon på at sikkerhetskravene er oppfylt

For alt elektrisk utstyr, unntatt komponenter for innbygging i slikt utstyr, skal det foreligge en samsvarserklæring.

Som grunnlag for samsvarserklæringen skal det foreligge en teknisk dokumentasjon som skal gjøre det mulig å vurdere om utstyret er i samsvar med forskriftene. Dokumentasjonen skal i den grad det er nødvendig for vurderingen, dekke det elektriske utstyrets konstruksjon, produksjon og funksjon.

For stikkontaktmateriell for boliger m.v. skal det foreligge et typeprøvingssertifikat fra en prøveinstitusjon akseptert av sentral tilsynsmyndighet istedenfor den tekniske dokumentasjon i foregående ledd. Slikt materiell skal tilfredsstille sikkerhetskravene i norske normer.

Du kan lese mer på dsb (Direktoratet for samfunnssikkerhet og beredskap) sin sider her.

Vi anbefaler alltid og bruke en autorisert elektrikker bedrift til alt arbeid. 

Hva kan du gjøre selv?

Det er begrenset hva du selv kan gjøre på det elektriske anlegget i din bolig. Her finner du en oversikt over det du har lov til å gjøre selv.

Dette har du lov til å gjøre selv på eget elektrisk anlegg:

 • Skifte deksel på brytere, stikkontakter og koblingsbokser.
 • Montere og skifte varmeovner hvis de har bevegelig ledning og støpsel.
 • Koble til eller skifte topolede støpsler til og med 25 A, med og uten jording.
 • Koble til eller skifte topolede skjøtekontakter og apparatkontakter til og med 16 A, med og uten jording.
 • Koble til og reparere bordlamper, lampetter og lignende med bevegelige ledninger, herunder også ledningsbrytere.
 • Koble til eller skifte ut lamper som henger i takkrok eller lignende, som er koblet til med kroneklemme eller plugg/stikkontakt. Lampene må ikke være en del av den faste installasjonen.

Exempel på hva du ikke har lov å gjøre selv:

 • Montere og tilkoble Downlights
 • Montere nye stikkkontakter som er infelte
 • sette inn nye sikringer i sikrinsskap.
 • legge opp nye skjulte anlegg.
 • sette opp nye el-punkter som er innebygde

Ikke rør varmekablene

Mange tror de kan spare penger på å legge varmekablene selv, for deretter å be en elektriker om å koble det til det elektriske anlegget i huset. Ikke-faglærte har verken lov å legge, montere eller koble til fastmonterte varmekabler. Det er bare fagfolk som kan gjøre dette.

Unngå forsikringssmell

Er ikke arbeidet fagmessig utført, kan du få varmegang, som igjen kan lede til brann. Hvis forsikringsselskapet kan bevise at det har vært ikke-faglærte på ferde, kan forsikringen forkortes. Da risikerer du å ikke få dekket skadene.

Vi fant andre produkter du kanskje vil like!