Offshore Luminell - RLX DxZ1 Floodlight Ex Zone 1, 240W

SKU
3303570

INFORMASJON

Flomlys serien RLX Dx sone 1 er designet og produsert i Norge, og har blitt utviklet for fremragende ytelse i de mest krevende offshore miljøer. Den er konstruert solid og kompakt med høy beskyttelse av elektronikk, kraftig lysfordeling og utmerket termisk design. En langvarig og pålitelig lyskilde. RLX DxZ1 er designet med skarpt fokus på å gi merverdi for både installatør, bruker og eier. RLX DxZ1 er godkjent for bruk i sone 1, 2 (gass) ,21 og 22 (støv), temperaturklasse T6 til T4 (T85 – T135). Inntil fire kabelgjennomføringer M20/M25 som tar kabeltykkelser fra 10mm til 18mm. RLX DxZ1 erstatter enkelt eksisterende tradisjonell belysning og oppnår høyere lys verdier, lavere strømforbruk og eliminerer vedlikehold. Nøkkelegenskaper Kompakt, forseglet og motstandsdyktig mot støt og vibrasjoner over tid Sjøvannsbestandig med høy korrosjonsmotstand Vedlikeholdsfri Enkel terminering 0,2 mm2 til 16 mm2 kabler i romslig intern koblingsboks Mulighet for innstøpt kabel Dimbar Utmerket EMC egenskaper Flimmerfritt lys

Din vurdering

Forskrift om elektrisk utstyr

§ 12.Dokumentasjon på at sikkerhetskravene er oppfylt

For alt elektrisk utstyr, unntatt komponenter for innbygging i slikt utstyr, skal det foreligge en samsvarserklæring.

Som grunnlag for samsvarserklæringen skal det foreligge en teknisk dokumentasjon som skal gjøre det mulig å vurdere om utstyret er i samsvar med forskriftene. Dokumentasjonen skal i den grad det er nødvendig for vurderingen, dekke det elektriske utstyrets konstruksjon, produksjon og funksjon.

For stikkontaktmateriell for boliger m.v. skal det foreligge et typeprøvingssertifikat fra en prøveinstitusjon akseptert av sentral tilsynsmyndighet istedenfor den tekniske dokumentasjon i foregående ledd. Slikt materiell skal tilfredsstille sikkerhetskravene i norske normer.

Du kan lese mer på dsb (Direktoratet for samfunnssikkerhet og beredskap) sin sider her.

Vi anbefaler alltid og bruke en autorisert elektrikker bedrift til alt arbeid. 

 

Hva kan du gjøre selv?

Det er begrenset hva du selv kan gjøre på det elektriske anlegget i din bolig. Her finner du en oversikt over det du har lov til å gjøre selv.

Dette har du lov til å gjøre selv på eget elektrisk anlegg:

 • Skifte deksel på brytere, stikkontakter og koblingsbokser.
 • Montere og skifte varmeovner hvis de har bevegelig ledning og støpsel.
 • Koble til eller skifte topolede støpsler til og med 25 A, med og uten jording.
 • Koble til eller skifte topolede skjøtekontakter og apparatkontakter til og med 16 A, med og uten jording.
 • Koble til og reparere bordlamper, lampetter og lignende med bevegelige ledninger, herunder også ledningsbrytere.
 • Koble til eller skifte ut lamper som henger i takkrok eller lignende, som er koblet til med kroneklemme eller plugg/stikkontakt. Lampene må ikke være en del av den faste installasjonen.

Exempel på hva du ikke har lov å gjøre selv:

 • Montere og tilkoble Downlights
 • Montere nye stikkkontakter som er infelte
 • sette inn nye sikringer i sikrinsskap.
 • legge opp nye skjulte anlegg.
 • sette opp nye el-punkter som er innebygde

Ikke rør varmekablene

Mange tror de kan spare penger på å legge varmekablene selv, for deretter å be en elektriker om å koble det til det elektriske anlegget i huset. Ikke-faglærte har verken lov å legge, montere eller koble til fastmonterte varmekabler. Det er bare fagfolk som kan gjøre dette.

Unngå forsikringssmell

Er ikke arbeidet fagmessig utført, kan du få varmegang, som igjen kan lede til brann. Hvis forsikringsselskapet kan bevise at det har vært ikke-faglærte på ferde, kan forsikringen forkortes. Da risikerer du å ikke få dekket skadene.

Vi fant andre produkter du kanskje vil like!