Plejd Trådløs bevegelsesvakt

SKU
1420779

Vår trådløse sensor brukes til å slå lys automatisk på eller av basert på bevegelse. Den har en deteksjonsrekkevidde på inntil 7 meter og et batteri med inntil 10 års beregnet levetid. Styrning med hjelp av bevegelse kan kombineres sømløst med øvrig styring i Plejd-systemet i form av trykkbryter, app og tidsfunksjoner. Innstillinger gjøres enkelt i Plejd-appen.

Effektive innstillinger

Bruk bevegelsessensoren til å automatisk slå av/på eller for å både slå av og på belysningen i rom som vaskerom, garasje eller bod. Med appen kan du enkelt velge lysnivå og hvor lenge belysningen skal stå på etter bevegelse.

Diskret montering

Vår trådløse bevegelsesdetektor er enkel å plassere i hjørnet av et rom med skruer eller den dobbeltsidige teipen som følger med. Med et 90-graders synsfelt ser den et helt rom mens den diskrete designen ikke trekker oppmerksomheten til seg selv.

Enkel konfigurasjon

Med vår kraftige, men enkle app, gjøres alle innstillinger med noen få klikk. Støtten for bevegelsesdeteksjon kan enkelt kombineres med andre kontroller i Plejd-systemet.

Tekniske data  
Sensor PIR (Passiv Infrarød)
Deteksjonsrekkevidde Store bevegelser: 7 m / Små bevegelser: 3,5 m
Deteksjonsvinkel 90°
Driftsmiljø Innendørs
PLEJD
Din vurdering
FargeHvit

Forskrift om elektrisk utstyr

§ 12.Dokumentasjon på at sikkerhetskravene er oppfylt

For alt elektrisk utstyr, unntatt komponenter for innbygging i slikt utstyr, skal det foreligge en samsvarserklæring.

Som grunnlag for samsvarserklæringen skal det foreligge en teknisk dokumentasjon som skal gjøre det mulig å vurdere om utstyret er i samsvar med forskriftene. Dokumentasjonen skal i den grad det er nødvendig for vurderingen, dekke det elektriske utstyrets konstruksjon, produksjon og funksjon.

For stikkontaktmateriell for boliger m.v. skal det foreligge et typeprøvingssertifikat fra en prøveinstitusjon akseptert av sentral tilsynsmyndighet istedenfor den tekniske dokumentasjon i foregående ledd. Slikt materiell skal tilfredsstille sikkerhetskravene i norske normer.

Du kan lese mer på dsb (Direktoratet for samfunnssikkerhet og beredskap) sin sider her.

Vi anbefaler alltid og bruke en autorisert elektrikker bedrift til alt arbeid. 

Hva kan du gjøre selv?

Det er begrenset hva du selv kan gjøre på det elektriske anlegget i din bolig. Her finner du en oversikt over det du har lov til å gjøre selv.

Dette har du lov til å gjøre selv på eget elektrisk anlegg:

 • Skifte deksel på brytere, stikkontakter og koblingsbokser.
 • Montere og skifte varmeovner hvis de har bevegelig ledning og støpsel.
 • Koble til eller skifte topolede støpsler til og med 25 A, med og uten jording.
 • Koble til eller skifte topolede skjøtekontakter og apparatkontakter til og med 16 A, med og uten jording.
 • Koble til og reparere bordlamper, lampetter og lignende med bevegelige ledninger, herunder også ledningsbrytere.
 • Koble til eller skifte ut lamper som henger i takkrok eller lignende, som er koblet til med kroneklemme eller plugg/stikkontakt. Lampene må ikke være en del av den faste installasjonen.

Exempel på hva du ikke har lov å gjøre selv:

 • Montere og tilkoble Downlights
 • Montere nye stikkkontakter som er infelte
 • sette inn nye sikringer i sikrinsskap.
 • legge opp nye skjulte anlegg.
 • sette opp nye el-punkter som er innebygde

Ikke rør varmekablene

Mange tror de kan spare penger på å legge varmekablene selv, for deretter å be en elektriker om å koble det til det elektriske anlegget i huset. Ikke-faglærte har verken lov å legge, montere eller koble til fastmonterte varmekabler. Det er bare fagfolk som kan gjøre dette.

Unngå forsikringssmell

Er ikke arbeidet fagmessig utført, kan du få varmegang, som igjen kan lede til brann. Hvis forsikringsselskapet kan bevise at det har vært ikke-faglærte på ferde, kan forsikringen forkortes. Da risikerer du å ikke få dekket skadene.

Vi fant andre produkter du kanskje vil like!