Unilamp Zim Z-Wave aktuator Bryter/rele

SKU
4509351

Fler og fler velger å investere i Smarthus-produkter til sin bolig eller fritidshus. Flere store aktører benytter den trådløse protokollen Z-Wave. Vi i Unilamp Norden, som belysningsleverandør ønsker å tilby dimmere som passer til våre belysningsprodukter, uavhengig av protokoll og system. Derfor lanserer vi Zim – komponenter som passer til kjente Z-Wave Smarthus-systemer. Zim innfelt BoxDim og BoxSwitch kan inkluderes og benyttes på de fleste Z-Wave kontrollere og lar deg sette scener og automatiske oppgaver.

Lys og andre apparater kan enkelt styres med Z-Wave 1, 2 og 4 kanals veggbrytere eller fjernkontroll. De trådløse veggbryterne har 55x55mm format på sentralplate, som gjør at de passer med tradisjonelt proff materiell. De leveres med polarhvit front, og medleveres hvite knapper for bruk med Exxact serien. Sorte fronter leveres som tilleggsutstyr. De batteridrevne veggbryterne har ramme for montering på veggboks og 3M tape om man ønsker montering direkte på vegg.

Om man ønsker å starte med en enkel app løsning, så kan Zim kompletteres med en enkel Gateway for tilkobling til den kostnadsfrie Easy Home-appen.

Zim BoxDim og BoxSwitch passer i standard veggboks, med Av/Påfunksjonalitet eller faseavsnitt dimming. Dimmeren har minimumsknapp for å sette minimums lysstyrke og dimme fra denne innstillingen, og dimmer LED, halogen og glødepærer. Enkel innlæring i kommersielle Smarthussystemer. BoxDim og BoxSwitch kan også tilkobles eksisterende impulsbryter.

Zim er Z-Wave Plus sertifisert noe som blant annet betyr et mer robust system, bedre rekkevidde, bedre levetid på batterienheter, 250% mer båndbredde m.m.

Med Easy Home appen så kan du styre alle dine enheter via ditt WiFi nettverk. Juster fargen med fargekontroll, lysstyrken, fargetemperaturen og mye mer. Ved inkludering av vår gateway så er det også støtte for Z-Wave, WiFi/RF og Zigbee.
Last ned Easy Home for iOS.

Last ned Easy Home for Android.

Unilamp
Din vurdering
FargeHvit

Forskrift om elektrisk utstyr

§ 12.Dokumentasjon på at sikkerhetskravene er oppfylt

For alt elektrisk utstyr, unntatt komponenter for innbygging i slikt utstyr, skal det foreligge en samsvarserklæring.

Som grunnlag for samsvarserklæringen skal det foreligge en teknisk dokumentasjon som skal gjøre det mulig å vurdere om utstyret er i samsvar med forskriftene. Dokumentasjonen skal i den grad det er nødvendig for vurderingen, dekke det elektriske utstyrets konstruksjon, produksjon og funksjon.

For stikkontaktmateriell for boliger m.v. skal det foreligge et typeprøvingssertifikat fra en prøveinstitusjon akseptert av sentral tilsynsmyndighet istedenfor den tekniske dokumentasjon i foregående ledd. Slikt materiell skal tilfredsstille sikkerhetskravene i norske normer.

Du kan lese mer på dsb (Direktoratet for samfunnssikkerhet og beredskap) sin sider her.

Vi anbefaler alltid og bruke en autorisert elektrikker bedrift til alt arbeid. 

Hva kan du gjøre selv?

Det er begrenset hva du selv kan gjøre på det elektriske anlegget i din bolig. Her finner du en oversikt over det du har lov til å gjøre selv.

Dette har du lov til å gjøre selv på eget elektrisk anlegg:

  • Skifte deksel på brytere, stikkontakter og koblingsbokser.
  • Montere og skifte varmeovner hvis de har bevegelig ledning og støpsel.
  • Koble til eller skifte topolede støpsler til og med 25 A, med og uten jording.
  • Koble til eller skifte topolede skjøtekontakter og apparatkontakter til og med 16 A, med og uten jording.
  • Koble til og reparere bordlamper, lampetter og lignende med bevegelige ledninger, herunder også ledningsbrytere.
  • Koble til eller skifte ut lamper som henger i takkrok eller lignende, som er koblet til med kroneklemme eller plugg/stikkontakt. Lampene må ikke være en del av den faste installasjonen.

Exempel på hva du ikke har lov å gjøre selv:

  • Montere og tilkoble Downlights
  • Montere nye stikkkontakter som er infelte
  • sette inn nye sikringer i sikrinsskap.
  • legge opp nye skjulte anlegg.
  • sette opp nye el-punkter som er innebygde

Ikke rør varmekablene

Mange tror de kan spare penger på å legge varmekablene selv, for deretter å be en elektriker om å koble det til det elektriske anlegget i huset. Ikke-faglærte har verken lov å legge, montere eller koble til fastmonterte varmekabler. Det er bare fagfolk som kan gjøre dette.

Unngå forsikringssmell

Er ikke arbeidet fagmessig utført, kan du få varmegang, som igjen kan lede til brann. Hvis forsikringsselskapet kan bevise at det har vært ikke-faglærte på ferde, kan forsikringen forkortes. Da risikerer du å ikke få dekket skadene.

Vi fant andre produkter du kanskje vil like!