Z-Wave Fibaro Bevegelsessensor

SKU
4512367

Fibaro Motion Sensor er et tilbehør til Fibaro Home Center og krever Home Center for å fungere.


Motion Sensoren fra Fibaro er en smart bevegelsessensor med en mengde smarte funksjoner som gjør at du alltid kan ha holde et øye med hjemmet ditt.

I tillegg til å oppdage bevegelser kan den måle temperaturer og lysintensitet. Den har også et akselerometer som oppdager om noen tukler med sensoren. Fibaro Motion Sensor drives av batteri og kan raskt og enkelt monteres på alle typer flater. LED-indikatoren signaliserer bevegelse, temperatur og kan brukes for å se om enheten er tilkoblet Z-wave-nettverket ditt. Bevegelsessensoren kan brukes til å styre belysning eller som en del av sikkerhetssystemet.

Liten og kompakt

Alle de smarte funksjonene har fått plass i et lite og kompakt design, som kun er 44 millimeter på tvers. Dermed passer den inn i de fleste rom og stiler.

Få oversikt over hjemmet

Du trenger ikke være hjemme for å vite hva som skjer der. Enten du er på jobb eller på ferie kan du raskt og enkelt få oversikt via mobiltelefonen over når det har vært bevegelse i rommet og hvor lenge noen har vært i rommet.

Vær trygg med Fibaro Motion Sensor

Bevegelsessensoren har også en smart alarm. Dersom noen prøver å flytte sensoren eller endre synsfeltet får du beskjed på mobiltelefonen om hvilken sensor det er bevegelse på og hvor lenge siden  det skjedde.

Uendelige muligheter

Det er nesten bare fantasien som setter grenser for hva du kan gjøre med Fibaro Motion Sensor. Se på filmen nedenfor for mer inspirasjon om hvordan du kan bruke den. For å bruke alle funksjonene trenger du også et Home Center fra Fibaro.

 

 

Din vurdering

Forskrift om elektrisk utstyr

§ 12.Dokumentasjon på at sikkerhetskravene er oppfylt

For alt elektrisk utstyr, unntatt komponenter for innbygging i slikt utstyr, skal det foreligge en samsvarserklæring.

Som grunnlag for samsvarserklæringen skal det foreligge en teknisk dokumentasjon som skal gjøre det mulig å vurdere om utstyret er i samsvar med forskriftene. Dokumentasjonen skal i den grad det er nødvendig for vurderingen, dekke det elektriske utstyrets konstruksjon, produksjon og funksjon.

For stikkontaktmateriell for boliger m.v. skal det foreligge et typeprøvingssertifikat fra en prøveinstitusjon akseptert av sentral tilsynsmyndighet istedenfor den tekniske dokumentasjon i foregående ledd. Slikt materiell skal tilfredsstille sikkerhetskravene i norske normer.

Du kan lese mer på dsb (Direktoratet for samfunnssikkerhet og beredskap) sin sider her.

Vi anbefaler alltid og bruke en autorisert elektrikker bedrift til alt arbeid. 

Hva kan du gjøre selv?

Det er begrenset hva du selv kan gjøre på det elektriske anlegget i din bolig. Her finner du en oversikt over det du har lov til å gjøre selv.

Dette har du lov til å gjøre selv på eget elektrisk anlegg:

 • Skifte deksel på brytere, stikkontakter og koblingsbokser.
 • Montere og skifte varmeovner hvis de har bevegelig ledning og støpsel.
 • Koble til eller skifte topolede støpsler til og med 25 A, med og uten jording.
 • Koble til eller skifte topolede skjøtekontakter og apparatkontakter til og med 16 A, med og uten jording.
 • Koble til og reparere bordlamper, lampetter og lignende med bevegelige ledninger, herunder også ledningsbrytere.
 • Koble til eller skifte ut lamper som henger i takkrok eller lignende, som er koblet til med kroneklemme eller plugg/stikkontakt. Lampene må ikke være en del av den faste installasjonen.

Exempel på hva du ikke har lov å gjøre selv:

 • Montere og tilkoble Downlights
 • Montere nye stikkkontakter som er infelte
 • sette inn nye sikringer i sikrinsskap.
 • legge opp nye skjulte anlegg.
 • sette opp nye el-punkter som er innebygde

Ikke rør varmekablene

Mange tror de kan spare penger på å legge varmekablene selv, for deretter å be en elektriker om å koble det til det elektriske anlegget i huset. Ikke-faglærte har verken lov å legge, montere eller koble til fastmonterte varmekabler. Det er bare fagfolk som kan gjøre dette.

Unngå forsikringssmell

Er ikke arbeidet fagmessig utført, kan du få varmegang, som igjen kan lede til brann. Hvis forsikringsselskapet kan bevise at det har vært ikke-faglærte på ferde, kan forsikringen forkortes. Da risikerer du å ikke få dekket skadene.

Vi fant andre produkter du kanskje vil like!