Dimmerkit Elko RS Sort

SKU
1471598
På lager

RS sort dimmerkit for ELKO dimmere. Inneholder sentralplate, dimmerratt og mutter.

RS Sort Dimmerkit er et praktisk sett designet spesielt for ELKO-dimmere. Dette settet gir deg alt du trenger for å oppgradere eller erstatte dimmerkomponentene, og det kommer komplett med en sentralplate, dimmerratt og mutter. Den sorte fargen gir en moderne og stilfull estetikk som kan passe godt inn i forskjellige interiørdesign.

Dette dimmerkittet er spesifikt tilpasset ELKO-dimmere, og det gir en enkel løsning for å forbedre lysstyringssystemet i hjemmet eller kontoret. Ved å inkludere alle nødvendige komponenter i ett sett, gjør RS Sort Dimmerkit installasjonen enklere og mer praktisk.

Sentralplaten utgjør et sentralt visuelt element i dimmersystemet og gir et rent og ryddig utseende når den er montert på veggen. Dimmerrattet gir brukeren nøyaktig kontroll over lysstyrken, og mutteren sikrer en sikker og stabil montering av dimmerkomponentene.

Det sorte designet gir ikke bare et moderne utseende, men det kan også integreres sømløst med ulike interiørstiler. Det gir en estetisk tiltalende løsning samtidig som det opprettholder funksjonaliteten og brukervennligheten til ELKO-dimmeren.

RS Sort Dimmerkit er derfor en praktisk og visuelt tiltalende oppgradering for ELKO-dimmere, og det gir brukere en pålitelig og stilfull måte å kontrollere belysningen på. Med dette settet blir det enklere å tilpasse og forbedre lysmiljøet i ethvert rom.

Elko
Din vurdering
FargeSort

Forskrift om elektrisk utstyr

§ 12.Dokumentasjon på at sikkerhetskravene er oppfylt

For alt elektrisk utstyr, unntatt komponenter for innbygging i slikt utstyr, skal det foreligge en samsvarserklæring.

Som grunnlag for samsvarserklæringen skal det foreligge en teknisk dokumentasjon som skal gjøre det mulig å vurdere om utstyret er i samsvar med forskriftene. Dokumentasjonen skal i den grad det er nødvendig for vurderingen, dekke det elektriske utstyrets konstruksjon, produksjon og funksjon.

For stikkontaktmateriell for boliger m.v. skal det foreligge et typeprøvingssertifikat fra en prøveinstitusjon akseptert av sentral tilsynsmyndighet istedenfor den tekniske dokumentasjon i foregående ledd. Slikt materiell skal tilfredsstille sikkerhetskravene i norske normer.

Du kan lese mer på dsb (Direktoratet for samfunnssikkerhet og beredskap) sin sider her.

Vi anbefaler alltid og bruke en autorisert elektrikker bedrift til alt arbeid. 

Hva kan du gjøre selv?

Det er begrenset hva du selv kan gjøre på det elektriske anlegget i din bolig. Her finner du en oversikt over det du har lov til å gjøre selv.

Dette har du lov til å gjøre selv på eget elektrisk anlegg:

 • Skifte deksel på brytere, stikkontakter og koblingsbokser.
 • Montere og skifte varmeovner hvis de har bevegelig ledning og støpsel.
 • Koble til eller skifte topolede støpsler til og med 25 A, med og uten jording.
 • Koble til eller skifte topolede skjøtekontakter og apparatkontakter til og med 16 A, med og uten jording.
 • Koble til og reparere bordlamper, lampetter og lignende med bevegelige ledninger, herunder også ledningsbrytere.
 • Koble til eller skifte ut lamper som henger i takkrok eller lignende, som er koblet til med kroneklemme eller plugg/stikkontakt. Lampene må ikke være en del av den faste installasjonen.

Exempel på hva du ikke har lov å gjøre selv:

 • Montere og tilkoble Downlights
 • Montere nye stikkkontakter som er infelte
 • sette inn nye sikringer i sikrinsskap.
 • legge opp nye skjulte anlegg.
 • sette opp nye el-punkter som er innebygde

Ikke rør varmekablene

Mange tror de kan spare penger på å legge varmekablene selv, for deretter å be en elektriker om å koble det til det elektriske anlegget i huset. Ikke-faglærte har verken lov å legge, montere eller koble til fastmonterte varmekabler. Det er bare fagfolk som kan gjøre dette.

Unngå forsikringssmell

Er ikke arbeidet fagmessig utført, kan du få varmegang, som igjen kan lede til brann. Hvis forsikringsselskapet kan bevise at det har vært ikke-faglærte på ferde, kan forsikringen forkortes. Da risikerer du å ikke få dekket skadene.

Vi fant andre produkter du kanskje vil like!