LED Spot Ledvance MR16 Dim

SKU
3756141

LEDVANCE PERFORMANCE MR16 er en dimbar lavvolts (12V) LED reflektorlyskilde med retrofit stiftsokkel, utviklet som et energieffektivt alternativ til lavvolts halogenlamper. Den er designet med høy fargekonsistens (≤ 5 SDCM) for å sikre en jevn og pålitelig fargegjengivelse. Den er kompatibel med GU5.3 sokkel og kan dimmes trinnløst, og GU5.3 sokkelen gjør den enkel å installere.

Lyskilden er laget med helglass, og den leverer en utmerket fargegjengivelse. Med en levetid på opptil 25 000 timer, gir den ikke bare pålitelig ytelse, men også betydelige kostnadsbesparelser på grunn av lave vedlikeholdskostnader. Den er konstruert for å ha design, dimensjoner og lysfluks sammenlignbare med gløde- eller halogenlamper, og den sikrer rask, enkel og sikker utskifting uten behov for ny kabling.

En av fordelene med denne LED-lyskilden er fraværet av UV- og nær-IR stråling i lysstrålen, noe som gjør den ideell for bruksområder som butikker, utstillingslokaler, hjemmebruk, effektbelysning og ulike kommersielle applikasjoner. Den kan også brukes utendørs, men kun i egnede utendørsarmaturer.

For de som ønsker å bruke dimmingfunksjonen, tilbyr LEDVANCE en kompatibilitetsliste på www.ledvance.com/dim, som gir oversikt over kompatible dimmere. I tillegg er lyskilden kompatibel med mange vanlige konvensjonelle og elektroniske forkoblinger, og mer informasjon om kompatibilitet med elektroniske forkoblinger kan finnes på www.ledvance.com/professional/services/led-lamps-compatibility/ecg-compatibility.

Denne LEDVANCE PERFORMANCE MR16 gir umiddelbart 100 % lys uten oppvarmingstid, og med sin langvarige ytelse og energieffektive egenskaper, representerer den en bærekraftig og kostnadseffektiv løsning for belysningsbehov i ulike miljøer.

Ledvance
Din vurdering

Forskrift om elektrisk utstyr

§ 12.Dokumentasjon på at sikkerhetskravene er oppfylt

For alt elektrisk utstyr, unntatt komponenter for innbygging i slikt utstyr, skal det foreligge en samsvarserklæring.

Som grunnlag for samsvarserklæringen skal det foreligge en teknisk dokumentasjon som skal gjøre det mulig å vurdere om utstyret er i samsvar med forskriftene. Dokumentasjonen skal i den grad det er nødvendig for vurderingen, dekke det elektriske utstyrets konstruksjon, produksjon og funksjon.

For stikkontaktmateriell for boliger m.v. skal det foreligge et typeprøvingssertifikat fra en prøveinstitusjon akseptert av sentral tilsynsmyndighet istedenfor den tekniske dokumentasjon i foregående ledd. Slikt materiell skal tilfredsstille sikkerhetskravene i norske normer.

Du kan lese mer på dsb (Direktoratet for samfunnssikkerhet og beredskap) sin sider her.

Vi anbefaler alltid og bruke en autorisert elektrikker bedrift til alt arbeid. 

Hva kan du gjøre selv?

Det er begrenset hva du selv kan gjøre på det elektriske anlegget i din bolig. Her finner du en oversikt over det du har lov til å gjøre selv.

Dette har du lov til å gjøre selv på eget elektrisk anlegg:

 • Skifte deksel på brytere, stikkontakter og koblingsbokser.
 • Montere og skifte varmeovner hvis de har bevegelig ledning og støpsel.
 • Koble til eller skifte topolede støpsler til og med 25 A, med og uten jording.
 • Koble til eller skifte topolede skjøtekontakter og apparatkontakter til og med 16 A, med og uten jording.
 • Koble til og reparere bordlamper, lampetter og lignende med bevegelige ledninger, herunder også ledningsbrytere.
 • Koble til eller skifte ut lamper som henger i takkrok eller lignende, som er koblet til med kroneklemme eller plugg/stikkontakt. Lampene må ikke være en del av den faste installasjonen.

Exempel på hva du ikke har lov å gjøre selv:

 • Montere og tilkoble Downlights
 • Montere nye stikkkontakter som er infelte
 • sette inn nye sikringer i sikrinsskap.
 • legge opp nye skjulte anlegg.
 • sette opp nye el-punkter som er innebygde

Ikke rør varmekablene

Mange tror de kan spare penger på å legge varmekablene selv, for deretter å be en elektriker om å koble det til det elektriske anlegget i huset. Ikke-faglærte har verken lov å legge, montere eller koble til fastmonterte varmekabler. Det er bare fagfolk som kan gjøre dette.

Unngå forsikringssmell

Er ikke arbeidet fagmessig utført, kan du få varmegang, som igjen kan lede til brann. Hvis forsikringsselskapet kan bevise at det har vært ikke-faglærte på ferde, kan forsikringen forkortes. Da risikerer du å ikke få dekket skadene.

Vi fant andre produkter du kanskje vil like!