LEDdimmer Zerodim 350 Hvit

SKU
1407900

Introduserer den allsidige 1-fase LED-dimmeren, designet for å harmonisere med de fleste dimbare downlights og gi en sømløs dimmefunksjon ned til 0%. Med sitt elegante hvite utførelse, tilfører denne dimmeren både stil og funksjonalitet til ethvert rom. Installer den enkelt i en veggboks eller på en påveggsramme, enten som enkeltmontert eller integrert i en kombinasjonsramme.

Kompatibel med RS16-systemet. Med en imponerende kapasitet kan den håndtere en minimal belastning på 10W og en maksimal belastning på opptil 350W, noe som gir deg fleksibilitet til å tilpasse lyset etter behov.

Med muligheten til å kontrollere opptil 25 downlights med en effekt på 7W hver, gir denne dimmeren tilstrekkelig kraft og ytelse for å dekke behovene i de fleste rom. Og for installasjoner der det ikke er mulig å bruke festeskruer i veggboksen, er det allerede forhåndsboret hull i rammen, slik at vanlige skruer med panhode (elektrikerskruer) kan benyttes, noe som gir ekstra praktisk montering.

Med den 1-fase LED-dimmeren kan du skape den perfekte atmosfæren og tilpasse lyset akkurat slik du ønsker det, og det med enkelhet og pålitelighet som er uovertruffen

10-350W
Max 25 lamper
RS16
Faseavsnitt
Kun L fasen

Din vurdering
FargeHvit

Forskrift om elektrisk utstyr

§ 12.Dokumentasjon på at sikkerhetskravene er oppfylt

For alt elektrisk utstyr, unntatt komponenter for innbygging i slikt utstyr, skal det foreligge en samsvarserklæring.

Som grunnlag for samsvarserklæringen skal det foreligge en teknisk dokumentasjon som skal gjøre det mulig å vurdere om utstyret er i samsvar med forskriftene. Dokumentasjonen skal i den grad det er nødvendig for vurderingen, dekke det elektriske utstyrets konstruksjon, produksjon og funksjon.

For stikkontaktmateriell for boliger m.v. skal det foreligge et typeprøvingssertifikat fra en prøveinstitusjon akseptert av sentral tilsynsmyndighet istedenfor den tekniske dokumentasjon i foregående ledd. Slikt materiell skal tilfredsstille sikkerhetskravene i norske normer.

Du kan lese mer på dsb (Direktoratet for samfunnssikkerhet og beredskap) sin sider her.

Vi anbefaler alltid og bruke en autorisert elektrikker bedrift til alt arbeid. 

Hva kan du gjøre selv?

Det er begrenset hva du selv kan gjøre på det elektriske anlegget i din bolig. Her finner du en oversikt over det du har lov til å gjøre selv.

Dette har du lov til å gjøre selv på eget elektrisk anlegg:

 • Skifte deksel på brytere, stikkontakter og koblingsbokser.
 • Montere og skifte varmeovner hvis de har bevegelig ledning og støpsel.
 • Koble til eller skifte topolede støpsler til og med 25 A, med og uten jording.
 • Koble til eller skifte topolede skjøtekontakter og apparatkontakter til og med 16 A, med og uten jording.
 • Koble til og reparere bordlamper, lampetter og lignende med bevegelige ledninger, herunder også ledningsbrytere.
 • Koble til eller skifte ut lamper som henger i takkrok eller lignende, som er koblet til med kroneklemme eller plugg/stikkontakt. Lampene må ikke være en del av den faste installasjonen.

Exempel på hva du ikke har lov å gjøre selv:

 • Montere og tilkoble Downlights
 • Montere nye stikkkontakter som er infelte
 • sette inn nye sikringer i sikrinsskap.
 • legge opp nye skjulte anlegg.
 • sette opp nye el-punkter som er innebygde

Ikke rør varmekablene

Mange tror de kan spare penger på å legge varmekablene selv, for deretter å be en elektriker om å koble det til det elektriske anlegget i huset. Ikke-faglærte har verken lov å legge, montere eller koble til fastmonterte varmekabler. Det er bare fagfolk som kan gjøre dette.

Unngå forsikringssmell

Er ikke arbeidet fagmessig utført, kan du få varmegang, som igjen kan lede til brann. Hvis forsikringsselskapet kan bevise at det har vært ikke-faglærte på ferde, kan forsikringen forkortes. Da risikerer du å ikke få dekket skadene.

Vi fant andre produkter du kanskje vil like!