MICROMATIC Komfyrvakt MicroSense sort

SKU
1418052

MICROMATIC Komfyrvakt MicroSense sort

MicroSense er markedets miste og mest avanserte komfyrvakt, utviklet for optimal funksjonalitet og sikkerhet i alle private kjøkkenløsninger. Den diskrete sensoren bygger kun 11 mm, og blir nærmest usynlig under kjøkkenviften! Ett og samme produkt kan benyttes til alle typer montering, på vegg, i tak eller under kjøkkenviften. For å gjøre monteringen rask og enkel leveres MicroSense ferdig paret og innstilt for de vanligste monteringshøyder, som dekker ca. 90% av all installasjon. Ny programvare og måleteknikk sikrer produktet et minimalt energiforbruk, og ett standardbatteri av typen CR2032 (medfølgende) er alt som kreves for å drive sensoren i inntil 6 år. Batteriet kan enkelt byttes av sluttbruker når sensoren gir beskjed. Komfyrvakten tilfredsstiller NEK EN50615, er forsikringsgodkjent (FG) og beskyttet av over 100 patenter.

FUNKSJON

MicroSense komfyrvakt består av en sensor og en komfyrstikkontakt. Sensoren overvåker platetoppen. Produktets patenterte selvlærende funksjon sørger for at det over tid lærer seg hva som er normale temperaturområder for den aktuelle koketoppen, basert på brukerens matlagingsvaner med mer. Sensoren kommuniserer trådløst med komfyrstikkontakten, og varsler dersom en faresituasjon er i ferd med å oppstå. Dersom ingen reagerer på dette, kutter komfyrstikkontakten strømmen til platetoppen før det begynner å brenne.
Komfyrvakten kan benyttes for alle typer 1-fase platetopper opptil 25 A, 230 V. Ekstra konverteringssett (kontaktor) kreves for å benyttes på 3 fase, 400 V eller over 25 A.

MONTERING

MicroSense kan monteres i alle private kjøkkenløsninger. Monteringen er rask og enkel, ingen kabling til sensor eller deler som skal monteres i sikringsskapet. Enhetene leveres ferdig paret, og sensoren ferdig innstilt for standard montering; under ventilator 45 – 60 cm over platetoppen. Komfyrstikkontakten har svært enkel tilkobling og et deksel som klikkes på plass uten verktøy. Sensoren festes med tape/magnet eller skruer på undersiden av viften, i taket eller på veggen med brakett.

  • Under ventilator: 45 – 100 cm (fabrikkinnstilling 45 – 60 cm)
  • Takmontering: 140 – 200 cm
  • Veggmontering: 65 – 80 cm. Krever brakett.

 

APP OG LASERVERKTØY

Appen "Innohome Device Setup" gir enkel og intuitiv veiledning til korrekt montasje og følsomhetsinnstilling. Appen er tilgjengelig for nedlastning fra Google Play og App Store (se link under ressurser). Ved utfordrede sensorplassering, f.eks. i skråtak, kan laserverktøy benyttes som hjelp til korrekt plassering.

CTM lyng
Din vurdering
FargeSort

Forskrift om elektrisk utstyr

§ 12.Dokumentasjon på at sikkerhetskravene er oppfylt

For alt elektrisk utstyr, unntatt komponenter for innbygging i slikt utstyr, skal det foreligge en samsvarserklæring.

Som grunnlag for samsvarserklæringen skal det foreligge en teknisk dokumentasjon som skal gjøre det mulig å vurdere om utstyret er i samsvar med forskriftene. Dokumentasjonen skal i den grad det er nødvendig for vurderingen, dekke det elektriske utstyrets konstruksjon, produksjon og funksjon.

For stikkontaktmateriell for boliger m.v. skal det foreligge et typeprøvingssertifikat fra en prøveinstitusjon akseptert av sentral tilsynsmyndighet istedenfor den tekniske dokumentasjon i foregående ledd. Slikt materiell skal tilfredsstille sikkerhetskravene i norske normer.

Du kan lese mer på dsb (Direktoratet for samfunnssikkerhet og beredskap) sin sider her.

Vi anbefaler alltid og bruke en autorisert elektrikker bedrift til alt arbeid. 

Hva kan du gjøre selv?

Det er begrenset hva du selv kan gjøre på det elektriske anlegget i din bolig. Her finner du en oversikt over det du har lov til å gjøre selv.

Dette har du lov til å gjøre selv på eget elektrisk anlegg:

  • Skifte deksel på brytere, stikkontakter og koblingsbokser.
  • Montere og skifte varmeovner hvis de har bevegelig ledning og støpsel.
  • Koble til eller skifte topolede støpsler til og med 25 A, med og uten jording.
  • Koble til eller skifte topolede skjøtekontakter og apparatkontakter til og med 16 A, med og uten jording.
  • Koble til og reparere bordlamper, lampetter og lignende med bevegelige ledninger, herunder også ledningsbrytere.
  • Koble til eller skifte ut lamper som henger i takkrok eller lignende, som er koblet til med kroneklemme eller plugg/stikkontakt. Lampene må ikke være en del av den faste installasjonen.

Exempel på hva du ikke har lov å gjøre selv:

  • Montere og tilkoble Downlights
  • Montere nye stikkkontakter som er infelte
  • sette inn nye sikringer i sikrinsskap.
  • legge opp nye skjulte anlegg.
  • sette opp nye el-punkter som er innebygde

Ikke rør varmekablene

Mange tror de kan spare penger på å legge varmekablene selv, for deretter å be en elektriker om å koble det til det elektriske anlegget i huset. Ikke-faglærte har verken lov å legge, montere eller koble til fastmonterte varmekabler. Det er bare fagfolk som kan gjøre dette.

Unngå forsikringssmell

Er ikke arbeidet fagmessig utført, kan du få varmegang, som igjen kan lede til brann. Hvis forsikringsselskapet kan bevise at det har vært ikke-faglærte på ferde, kan forsikringen forkortes. Da risikerer du å ikke få dekket skadene.

Vi fant andre produkter du kanskje vil like!