Schneider Exxact dobbel stikk med jord, barnevern, USB A+C Antrasit

SKU
1513192

Dobbel stikkontakt med USB A+C er en praktisk og moderne løsning for de som ønsker å kombinere tradisjonell strømuttak med USB-lading. Den er utstyrt med både USB-A- og USB-C-porter, slik at du kan lade enhetene dine på en effektiv måte. Stikkontakten har også jordforbindelse, barnevern og hurtigkobling, noe som bidrar til økt sikkerhet og enkel installasjon.

Designet for innfelt montering, passer denne stikkontakten perfekt i standard enkel veggbokser, noe som gjør den allsidig og enkel å integrere i ulike miljøer. Maksimal ladestrøm er 2.4A for USB-A og 3A for USB-C, som gir rask og effektiv lading av moderne enheter.

Stikkontakten leveres komplett med en stilig Exxact dekkplate, som ikke bare gir et moderne utseende, men også gir en enhetlig og elegant finish til installasjonen. Med en spesifikasjon på 250V AC og 16A, oppfyller den kravene til standard elektrisk strømforsyning.

Denne doble stikkontakten med USB A+C representerer derfor en praktisk og estetisk tiltalende løsning for de som ønsker å kombinere strømuttak og USB-lading på en smidig måte, samtidig som den passer inn i moderne designkonsepter.

Din vurdering
FargeAntrasitt

Forskrift om elektrisk utstyr

§ 12.Dokumentasjon på at sikkerhetskravene er oppfylt

For alt elektrisk utstyr, unntatt komponenter for innbygging i slikt utstyr, skal det foreligge en samsvarserklæring.

Som grunnlag for samsvarserklæringen skal det foreligge en teknisk dokumentasjon som skal gjøre det mulig å vurdere om utstyret er i samsvar med forskriftene. Dokumentasjonen skal i den grad det er nødvendig for vurderingen, dekke det elektriske utstyrets konstruksjon, produksjon og funksjon.

For stikkontaktmateriell for boliger m.v. skal det foreligge et typeprøvingssertifikat fra en prøveinstitusjon akseptert av sentral tilsynsmyndighet istedenfor den tekniske dokumentasjon i foregående ledd. Slikt materiell skal tilfredsstille sikkerhetskravene i norske normer.

Du kan lese mer på dsb (Direktoratet for samfunnssikkerhet og beredskap) sin sider her.

Vi anbefaler alltid og bruke en autorisert elektrikker bedrift til alt arbeid. 

Hva kan du gjøre selv?

Det er begrenset hva du selv kan gjøre på det elektriske anlegget i din bolig. Her finner du en oversikt over det du har lov til å gjøre selv.

Dette har du lov til å gjøre selv på eget elektrisk anlegg:

 • Skifte deksel på brytere, stikkontakter og koblingsbokser.
 • Montere og skifte varmeovner hvis de har bevegelig ledning og støpsel.
 • Koble til eller skifte topolede støpsler til og med 25 A, med og uten jording.
 • Koble til eller skifte topolede skjøtekontakter og apparatkontakter til og med 16 A, med og uten jording.
 • Koble til og reparere bordlamper, lampetter og lignende med bevegelige ledninger, herunder også ledningsbrytere.
 • Koble til eller skifte ut lamper som henger i takkrok eller lignende, som er koblet til med kroneklemme eller plugg/stikkontakt. Lampene må ikke være en del av den faste installasjonen.

Exempel på hva du ikke har lov å gjøre selv:

 • Montere og tilkoble Downlights
 • Montere nye stikkkontakter som er infelte
 • sette inn nye sikringer i sikrinsskap.
 • legge opp nye skjulte anlegg.
 • sette opp nye el-punkter som er innebygde

Ikke rør varmekablene

Mange tror de kan spare penger på å legge varmekablene selv, for deretter å be en elektriker om å koble det til det elektriske anlegget i huset. Ikke-faglærte har verken lov å legge, montere eller koble til fastmonterte varmekabler. Det er bare fagfolk som kan gjøre dette.

Unngå forsikringssmell

Er ikke arbeidet fagmessig utført, kan du få varmegang, som igjen kan lede til brann. Hvis forsikringsselskapet kan bevise at det har vært ikke-faglærte på ferde, kan forsikringen forkortes. Da risikerer du å ikke få dekket skadene.

Vi fant andre produkter du kanskje vil like!