SG Tidsbryter Hvit

SKU
1457901

Tidsbryteren 13A er en allsidig enhet som brukes til styring av elektriske apparater som lys, kaffetrakter, baderomsvifte og lignende. Den er utformet med tanke på brukervennlighet og tilpassbarhet, og gir deg full kontroll over driftstiden til tilkoblede enheter.

En av de fremtredende funksjonene til denne tidsbryteren er dens justerbare etterløpstid, som kan variere fra 5 minutter til imponerende 8 timer. Dette gir deg fleksibilitet til å tilpasse enhetens driftstid etter dine spesifikke behov og preferanser.

Den innebygde visningen av gjenstående tid før utkobling er en praktisk funksjon som gir deg oversikt over når tidsbryteren vil avslutte strømtilførselen. Dette gjøres gjennom 5 tydelige indikatorlys plassert på forsiden av enheten. Disse lysene gir deg en rask visuell indikasjon på gjenværende tid, slik at du enkelt kan planlegge aktiviteter eller justere enhetenes bruk i samsvar med den forhåndsinnstilte tidsrammen.

Med Tidsbryter 13A får du ikke bare presis styring av elektriske apparater, men også en rekke funksjoner som gjør det enkelt å tilpasse enhetens oppførsel og integrere den i din daglige rutine. En pålitelig og brukervennlig løsning for å administrere elektriske apparater og effektivisere energiforbruket i hjemmet eller på kontoret.

Egnet for beskyttelsesgrad (IP)IP20
Enhet bredde84 mm
Enhet dybde43 mm
Enhet høyde84 mm
FargeHvit
Frekvensområde50 ... 60 Hz
SG-Armaturen AS
Din vurdering
FargeHvit

Forskrift om elektrisk utstyr

§ 12.Dokumentasjon på at sikkerhetskravene er oppfylt

For alt elektrisk utstyr, unntatt komponenter for innbygging i slikt utstyr, skal det foreligge en samsvarserklæring.

Som grunnlag for samsvarserklæringen skal det foreligge en teknisk dokumentasjon som skal gjøre det mulig å vurdere om utstyret er i samsvar med forskriftene. Dokumentasjonen skal i den grad det er nødvendig for vurderingen, dekke det elektriske utstyrets konstruksjon, produksjon og funksjon.

For stikkontaktmateriell for boliger m.v. skal det foreligge et typeprøvingssertifikat fra en prøveinstitusjon akseptert av sentral tilsynsmyndighet istedenfor den tekniske dokumentasjon i foregående ledd. Slikt materiell skal tilfredsstille sikkerhetskravene i norske normer.

Du kan lese mer på dsb (Direktoratet for samfunnssikkerhet og beredskap) sin sider her.

Vi anbefaler alltid og bruke en autorisert elektrikker bedrift til alt arbeid. 

Hva kan du gjøre selv?

Det er begrenset hva du selv kan gjøre på det elektriske anlegget i din bolig. Her finner du en oversikt over det du har lov til å gjøre selv.

Dette har du lov til å gjøre selv på eget elektrisk anlegg:

 • Skifte deksel på brytere, stikkontakter og koblingsbokser.
 • Montere og skifte varmeovner hvis de har bevegelig ledning og støpsel.
 • Koble til eller skifte topolede støpsler til og med 25 A, med og uten jording.
 • Koble til eller skifte topolede skjøtekontakter og apparatkontakter til og med 16 A, med og uten jording.
 • Koble til og reparere bordlamper, lampetter og lignende med bevegelige ledninger, herunder også ledningsbrytere.
 • Koble til eller skifte ut lamper som henger i takkrok eller lignende, som er koblet til med kroneklemme eller plugg/stikkontakt. Lampene må ikke være en del av den faste installasjonen.

Exempel på hva du ikke har lov å gjøre selv:

 • Montere og tilkoble Downlights
 • Montere nye stikkkontakter som er infelte
 • sette inn nye sikringer i sikrinsskap.
 • legge opp nye skjulte anlegg.
 • sette opp nye el-punkter som er innebygde

Ikke rør varmekablene

Mange tror de kan spare penger på å legge varmekablene selv, for deretter å be en elektriker om å koble det til det elektriske anlegget i huset. Ikke-faglærte har verken lov å legge, montere eller koble til fastmonterte varmekabler. Det er bare fagfolk som kan gjøre dette.

Unngå forsikringssmell

Er ikke arbeidet fagmessig utført, kan du få varmegang, som igjen kan lede til brann. Hvis forsikringsselskapet kan bevise at det har vært ikke-faglærte på ferde, kan forsikringen forkortes. Da risikerer du å ikke få dekket skadene.

Vi fant andre produkter du kanskje vil like!