"Hvorfor er LED så dyrt?"

Vi i LEDonline får en gang i blant spørsmålet "Hvorfor er LED så dyrt?" eller påstanden "Det var mye for en dowlight"
Det disse kundene har i felles er at det er første gang de kjøper LED istedenfor halogen belysning og at de handler LED hos oss etter de får eksemplet nedenfor.

Når mange var vandt med å kjøpe lyspærer på matbutikken til Kr. 49,- og deretter får høre at en topp kvalitetsdownlight koster fra Kr. 449,- og opp, forstår vi at det er en liten overraskelse.
Men det er en vesentlig forskjell på om noe er dyrt, eller bare er mye penger. Når du tar med i betraktning at downlighten til 449,- skal leve 8-12år mens halogenpæren kanskje ryker hvert 1-2år blir avgjørelsen lettere.

LED må ses mer på som en investering. Et av våre mest solgte produkter er SG Junistar Eco 8-pack fra produsent SG armaturen. Dette produktet per. 27.06.22 koster Kr. 2 499,- for 8 stk. downlights.
Å betale Kr. 312,3,- for en toppkvalitets downlight som lever i verste tilfellet 8år og ikke har brannfarlig varmeutvikling som halogen er ganske rimelig.

Hvis man har et anlegg som benytter 230V GU10 lyskilder er det enda billigere å bytte til LED. Vi har en LED pære på 6,2W fra Nordlux, denne koster kun Kr. 79,- pr. stk.
Da trenger man kun skifte pærer og muligens lysdimmeren om denne er veldig gammel.

Det er også vikte å huske på strømforbruket spesielt i disse dager og den langsiktige kosten. En halogenpære med tilstrekkelig belysning er på ca. 50W. Det er 50W per lyskilde, SG junistar ECO fra eksemplet tidligere trekker 6W,
hvilket betyr at hele 8-pakken trekker fortsatt mindre strøm en 1 stk. halogen pære på 50W.