Hvilken fargetemperatur skal jeg velge?

Hvilken farge burde du velge på lyset til din bolig?

I dag ønsker vi i LEDonline å gi enkle pekepinner for de som stiller seg selv spørsmålet "Hvilken farge skal jeg ha på lyset?"
Vi håper at disse enkle tipsene kan hjelpe deg til et valg du føler er riktig. Fargetemperatur måles i Kelvin (K)

2700K

2700K er ansett som varmhvitt. Dette er en godt balansert fargetemperatur du kan bruke så og si overalt. Omtalt som Ola Nordmann's favoritt.

3000K

3000K er også varmhvitt men lener litt mer mot den hvite siden av skalaen, denne fargen vil passe godt inn der du har behov for litt mer arbeidslys en normalt.
Kontor, kjøkken, inne i garasjen og hobbyrom er gode eksempler.

4000K

4000K gir et kaldhvitt lys. (Cool white) Dette er i få tilfeller brukt av privatpersoner. Noen eksempler er utendørs LEDstripe eller LED panel i garasjen.
For det meste er 4000K brukt industrielt til f.eks. varehus, legekontorer o.l plasser som trenger konsentrert arbeidslys. Jeg hadde selv ungått denne fargen til boligen med mindre det er til noe helt spesielt.

6000-6500K

Denne rekkevidden av fargetemperatur kaller vi dagslys. Dette er krystallklart hvitt lys med litt blåskjær. Eneste tilfellet jeg hadde brukt dette er for et skarpt utendørslys med LEDstripe.
Som 4000K er det mest normalt å finne denne fargen i industrimarkedet. F.eks: led stripe på byggeplass, led xenon lys til kjøretøy eller flombelysning på utsiden av varehus og ofentlige bygg.

 

Hva er dimtowarm?

Dimtowarm også kalt Warmdim, er en type COB LED som skifter fargetemperatur basert på dimmenivået. Den går som oftest fra 2000K-2800K.
Veldig subjektivt om man liker denne effekten eller ikke... personlig en favoritt for meg. Du kan ha på 100% lysstyrke når du trenger normalt lys
og kan dimme ned på kvelden for et mer avslappende "koselys"